Nederlandse wedstrijden, Video

Nabeschouwing Almere Regatta

11:37

De Almere Regatta begon op zaterdag met een rustig windje en veel zon. Op zondag bewolkt met meer wind. Het verschil in de wind tussen zaterdag en zondag zorgde in enkele klassen voor een ommekeer in de klassering.

In de ORC-1 was de Grand Slam van Hans Keverling Buijsman met 6 eerste plaatsen oppermachtig. Hetzelfde kan gezegd worden van het Bach Yachting Racing Team in de ORC-2. Ook zij behaalden 6 eerste plaatsen in de 8 gevaren wedstrijden. Zij bevestigden hiermee hun favorietenrol. Een prima 2e plaats in dit grote en sterke veld voor de Redan (Hein van Schaik). De Griel van Robert Jockin werd knap derde.

ORC-3 en -4

Almere RegattaIn de ORC-3 had Coert Kool met zijn Cool Red een topdag met 3x een 1e plaats en 1x een 2e plaats. Op zondag waren alle 1e plaatsen voor de White Hawk van Sybout Hiemstra en moest Kool genoegen nemen met 4x een 2e plaats. Uiteindelijk bleek na aftrek van 2 wedstrijden de White Hawk de beste.

In de ORC-4 was schipper Eric van Vuuren met het Waarschip 700lD veruit de sterkste. Hij won maar liefst 7 van de 8 wedstrijden.

Eenheidsklassen

Het was een spannende strijd in de J-109 klasse. “Het is gaaf om zo in een eenheidsklasse te zeilen, alles ligt zo dicht bij elkaar,” zegt Henk Boorsma van team MaJic. Uiteindelijk weet Wim van Sloten met team Firestorm te winnen, MaJic pakt de tweede plaats en brons gaat naar de bemanning van de Joule.

In de J-80 met 13 boten aan de start waren er op zaterdag verschillenden winnaars bij de respectievelijke wedstrijden. Op zondag was de uiteindelijke winnaar Jorrit Beekman van de JSB de beste met totaal 5 overwinningen in 8 wedstrijden. Hij mag zich de J-80 Kampioen van de Benelux 2016 noemen.

Almere Regatta J80Bij de Kwarttonners telde de Almere Regatta mee voor de Dutch Quarter Tonner Cup. Van de 5 aanwezige boten was de Larisa ( een Zeeton) van J. Kroon de beste. De HoutNsteen van Vos werd hier 2e.

All voornoemde klasse voeren zg. Up-Down wedstrijden. Daarnaast was er ook een Langebaanwedstrijd in de X-Yachts Familie Klasse en SW-klasse. De Familie Klasse met 11 boten was een prooi voor The Fox van Victor Lendering, gevolgd door Erwin Sikking (X-Zone) en Pieter van Bekkum (BiXmile).

Bij de SW-klasse met slechts 4 boten was de Feniks van Frank van koten de beste met de Outlaw (Jeppe de Boer) als tweede.

De beste X-Yachts in de ORC-klasse:
1. Erwin Goede (Xo-Good)
2. Marcel Kruger (SiXpack)

 

Fotografie: Klaas Wiersma

Last modified: 7 mei 2021
Sluiten