Promo

Sudocrem: beschermt en verzacht de ruwe huid

13:10

Smiling mature couple sitting together on the deck of their boat while out for a sail on a sunny afternoon

Als zeiler ga je door weer en wind om je bestemming te bereiken. De wind, zon en het water kunnen ervoor zorgen dat de huid geprikkeld raakt. Sudocrem verzacht en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Sudocrem

De wind in de zeilen, het geluid van klotsend water en de zon die je gezicht verwarmt. Heerlijk! Zeilen geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Maar het leven aan boord is niet zonder risico’s. Het constante spel met de kracht van de natuur levert naast een hoop plezier, ook een geprikkelde huid op. Je krijgt te maken met de invloed van de zon, de wind en het zoute zeewater. Dit resulteert in ruwe en schrale plekken. Sudocrem bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor het herstellend vermogen van de huid wordt ondersteund.

De huid is een kwetsbaar orgaan dat gevoelig is voor invloeden van buitenaf. Een zeiler krijgt te maken met een geprikkelde huid door de zon, zee en wind waaraan het wordt blootgesteld. De gepatenteerde formule van Sudocrem werkt ter bescherming tegen deze invloeden van Moeder Natuur.

De strijd tegen het zoute zeewater

Als zeiler sta je constant in contact met water, en op zee zelfs met zout zeewater. Behalve dat water je huid uitdroogt, heeft het zout uit het zeewater ook nog eens een bijtende werking. Hierdoor kunnen kloofjes ontstaan die met elke nieuwe golf zeewater behoorlijk gaan prikken. Waterdichte zeilkleding helpt de huid te beschermen tegen deze weersinvloeden. Maar om de huid extra te ondersteunen kan Sudocrem worden aangebracht op het gezicht en de handen. De crème ondersteunt niet alleen het natuurlijk herstellend vermogen van de huid, maar beschermt en verzacht het ook. Breng de crème dun aan en wrijf het goed uit zodat er alleen een lichte waas overblijft.

Alle handen aan dek!

Zeilen hijsen, trossen lossen, de schoot laten vieren en het roer dat constant langs je handpalmen schuurt. Je handen hebben het zwaar op zee. Een geprikkelde, schrale en ruwe huid is zeilerseigen. Wat doe je ertegen? Behalve goede zeilhandschoenen, kan je de handen ook van tevoren intapen. En mocht de huid toch gesprongen zijn of schraal aanvoelen, dan zorgt Sudocrem er aan het einde van de zeiltocht voor dat het natuurlijk herstel van de huid wordt ondersteund.

Bescherming tegen wind en kou

Aan de hoge kant vangt je gezicht de meeste wind. Gevolg: een schrale, geprikkelde en trekkende huid. Dit mag de zeilpret natuurlijk niet drukken. Lanoline is een belangrijk bestanddeel van de gepatenteerde formule van Sudocrem. Dit bootst het natuurlijke huidvet na, waardoor het als een beschermlaag dient. Door het gezicht voor de zeiltocht in te smeren, wordt de huid dus beschermd tegen weer en wind. De overige bestanddelen zorgen ervoor dat de aanmaak van nieuwe huidcellen wordt bevorderd waardoor de huid zacht aanvoelt.

Sudocrem bij zonnebrand

En dan is er nog de zon. Een belangrijke reden waarom zeilen zo leuk is. Lekker languit op het voordek en alleen het kabbelende water dat de rust ‘verstoort’. De zon bezorgt ons een gezonde dosis vitamine D, maar prikkelt helaas ook de huid. Sudocrem ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en bevat natuurlijke lavendelolie.

Sudocrem is vrij verkrijgbaar bij de apotheek en drogist. De crème komt in verschillende formaten: van family-size-pot tot handzame tube voor onderweg.

De werking van Sudocrem

Sudocrem herken je aan het grijs-rode potje. De witte zalf is lekker dik en toch goed smeerbaar. Je hebt slechts een klein laagje nodig om de crème z’n werk te laten doen. Maar welke bestanddelen zorgen voor de verzachtende en beschermende werking van Sudocrem?:

· Lanoline (hypoallergeen): beschermt de huid, waardoor het minder kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf.
· Zinkoxide: verzacht en beschermt de huid.
· Benzylalcohol: dit bestanddeel zorgt ervoor dat de geprikkelde, ruwe en schrale huid wordt verzacht.
· Benzylbenzoaat en Benzylcinnamaat: dankzij deze twee bestanddelen wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen bevorderd, zodat het herstellend vermogen van de huid wordt ondersteund.

Wie is er niet groot geworden met Sudocrem?

Al meer dan tachtig jaar beschermt, verzacht en ondersteunt Sudocrem miljarden babybillen wereldwijd. In 1931 was Thomas Smith in zijn apotheek in Dublin aan het experimenteren met verschillende ingrediënten om een zalf te ontwikkelen die hielp bij luieruitslag. Zijn zalf werd een succes en inmiddels wordt Sudocrem in ruim veertig landen verkocht. De unieke formule die Smith heeft ontwikkeld, is gepatenteerd. In Nederland is Sudocrem de meest verkochte zalf bij luieruitslag. Maar wist je dat Sudocrem voor veel meer doeleinden kan worden gebruikt? Jong én oud hebben baat bij de verzachtende en beschermende werking van deze klassieke crème.

Voor de mini-zeilers: ontvang een gratis Snoozebaby Knuffel bij Kruidvat
Bij Kruidvat ontvang je bij aankoop van Sudocrem een gratis Snoozebaby Knuffel. Handig om je baby aan boord zoet te houden! De actie geldt van week 25 t/m 28.

Tags: , , , , , , , , Last modified: 8 december 2022
Sluiten