Promo

Twee keer primeur voor Hutting Yachts op BOOT Düsseldorf

Leer alles over de twee nieuwe modellen en duurzaam refitten

08:00

Hutting Yachts

Tijdens de komende BOOT Düsseldorf heeft Hutting Yachts een primeur. Of eigenlijk twee. Want naast de nieuwe ontwerpen van de Hutting 46 Explorer en de Hutting 52, presenteert de werf een nieuwe tak binnen het bedrijf: refit en elektrificatie van zeiljachten. Op stand A21 in hal 16 kun je terecht voor al je vragen over de nieuwe modellen, de refit van zeiljachten en hybride voorstuwing. Wil je zeker weten dat er iemand beschikbaar is op de stand, zodat je in alle rust je vragen kunt stellen? Reserveer dan hier een afspraak.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met:

Hutting Yachts

Twee nieuwe designs bij Hutting Yachts

Bij Hutting Yachts was het tijd voor vernieuwing; tijd om het huidige Koopmans-design van de zeiljachten te optimaliseren. Aan Van Oossanen Naval Architects de taak om de snelheid en zeilperformance van de nieuwe lijn zeiljachten verder te ontwikkelen, maar daarbij de herkenbare Hutting-lijnen te behouden. En dat is gelukt. Met haar ruime, lichte kajuit (die weliswaar qua opbouw iets verschilt van de eerdere Huttings), stijlvolle inrichting en solide uiterlijk past de Hutting 46 Explorer precies bij de rest van de vloot.

Hutting 46 Explorer

Het interieur van het zeiljacht wordt volledig afgestemd op de wensen van de klant. Niet alleen kun je zelf kiezen welke kleuren en materialen er binnen worden gebruikt, ook de inrichting mag je volledig bepalen. Zoals Hutting Yachts zelf stelt: “We blijven nieuwe tekeningen maken tot we een jacht hebben ontworpen dat volledig aan de wensen van de klant voldoet.” Inmiddels is de eerste Hutting 46 Explorer in productie genomen.

Daarnaast presenteert de jachtwerf het eerste compleet nieuwe ontwerp in 47 jaar: de Hutting 52. Net als de andere zeiljachten van Hutting Yachts is dit een solide allround cruiser met de kenmerkende klassieke Hutting-lijnen. Daarnaast heeft Hoek Design, die dit jacht in samenwerking met de jachtwerf ontwierp, hun stempel op de 52 gedrukt in de vorm van een moderne, rechte steven.

Hybride zeilen: refit je huidige zeiljacht

Steeds meer zeilers zijn, vanwege emissies en beperkingen, op zoek een schoner alternatief voor hun oude dieselmotor. Elektrische en hybride systemen zijn daarvoor een goede keuze. Door je zeiljacht een volledige refit te geven en een van deze systemen in te bouwen, blaas je je klassieke zeiljacht nieuw leven in. Hutting Yachts heeft dat bijvoorbeeld gedaan voor Elysium, een 56ft Truly Classic Hoek Design.

Voor de refit en elektrificering wordt, in samenwerking met Stok Electric, per zeiljacht een custom plan gemaakt. Stok Electric neemt daarbij de elektrificering voor zijn rekening. Hutting Yachts verzorgt het interieur, waarbij het oorspronkelijke ontwerp en de functionaliteiten behouden blijven. Wil je hier meer over weten? Tijdens BOOT Düsseldorf is Stok Electric op de beursstand van Hutting Yachts aanwezig voor advies en antwoord op al je vragen.

Heb je een gerichte vraag, wil je advies of een offerte bespreken? Maak dan alvast een afspraak met Hutting Yachts tijdens BOOT Düsseldorf. Reserveer hier vast je tijdslot tijdens de beurs.

Tags: , Last modified: 16 januari 2023
Sluiten