Promo

Een droogtoilet speciaal voor aan boord 

Verminder je ecologische voetafdruk

10:07

Zwemmen in een vervuilde haven of in de buurt van een vieze ankerplek wil niemand. Daarom mag je al geruime tijd je toiletwater niet meer lozen. Per 1 januari 2026 wordt de verzegeling van de vuilwatertank verplicht, zodat er geen ontlasting meer in het oppervlaktewater geloosd kan worden. Dit is een hoop gedoe en lange wachtrijen bij uitzuigstations voor vuilwatertanks dreigen. Een droogtoilet vormt een oplossing voor dit probleem, maar vraagt vaak een kleine verbouwing voordat je je huidige toilet kunt vervangen. Ecosave verkoopt droogtoiletten speciaal voor aan boord.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met:

ecosave logo

Gebruik je nog steeds een traditioneel scheepstoilet met vuilwatertank dan zul je binnenkort een andere toilet moeten installeren. Je kunt momenteel ook tegen lange wachtrijen aanlopen bij de afzuiginstallatie en dat is zonde van je vakantie. Nare geurtjes wil je ook liever niet. Ook het verzegelen van je vuilwatertank is gedoe. Maar met de speciaal ontworpen scheepstoiletten hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Die toiletten zijn namelijk ontworpen om duurzaam en effectief te zijn. 

Hoe werkt een droogtoilet?

Met een droogtoilet verminder je jouw ecologische voetafdruk en je kunt geld besparen op de lange termijn. Er zijn vele soorten droogtoiletten en we lichten de MAXi in dit artikel uit. Een MAXi droogtoilet gebruikt geen water en geen chemicaliën en scheidt urine en ontlasting direct. De urine wordt afgevoerd via een slang of opgevangen in een urinetank. In de emmer van de toilet doe je simpelweg een biologisch afbreekbare zak. De urine kun je afvoeren met de slang rechtstreeks naar de vuilwatertank of met een pomp rechtstreeks naar buiten, want dat mag.

Geen vieze geuren meer

Dit type droogtoilet is geurloos dankzij een ingebouwde ventilatie op 12 of 230 volt. Een à twee keer per maand leeg je simpelweg de emmer met biologische zak en die gooi je weg bij je overige afval.

Door de ingebouwde kleppen, die automatisch opengaan als je op de bril gaat zitten en sluiten bij het opstaan, zie je gelukkig niets van wat je voorganger heeft achtergelaten. Dat is wel zo fijn.

Drie belangrijke voordelen

Dit type droogtoilet heeft drie belangrijke voordelen. Ten eerste vindt er geen lozing meer plaats naar buiten. Ten tweede wordt het toiletmateriaal opgevangen en tot slot biedt het maximaal comfort tijdens je vaartochten omdat je geen stankoverlast meer hebt.

Wil je meer informatie over dit type droogtoilet en de verschillende modellen die Ecosave verkoopt? Kijk op de Ecosave website. Wil je testen hoe dit zit? De showroom in Biddinghuizen met meer dan 25 modellen is ook op afspraak te bezoeken. 

Tags: , Last modified: 30 juni 2023
Sluiten