Promo

Dompel je onder in Scandinavisch design

Bezoek Arcona tijdens BOOT Düsseldorf

10:29

Arcona Yachts

Een kajuitjacht voor zeilers, ontworpen en gebouwd door zeilers. Het klinkt bijna cliché, maar bij Arcona Yachts zie je de kennis en het begrip die dat statement impliceert duidelijk terug in het ontwerp en de vaareigenschappen van de zeiljachten. Alle modellen worden door de jachtwerf eerst uitvoerig getest voor ze op de markt komen. Want, zo stelt het Zweedse bedrijf, het doel is om zeiljachten te bouwen waarmee je de ultieme zeilervaring beleeft. En hoewel die beleving in een beurshal een beetje lastig wordt, nodigt Arcona Yachts je van harte uit om tijdens BOOT Düsseldorf een van haar zeiljachten te komen bezichtigen en alvast een voorproefje van die beleving te nemen. Om er zeker van te zijn dat een van de medewerkers alle tijd voor je heeft, kun je hier vast een bezichtiging.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met:

Arcona Yachts

Arcona 435 MK II: evolutie en innovatie

De Arcona 435 MK II is de verbeterde versie van de succesvolle 435. Zoals je van een Arcona mag verwachten, zijn in deze geüpdatete versie de nieuwste zeilconcepten en innovaties verwerkt. Daardoor voldoet de MK II, net als haar voorganger destijds, aan alle wensen die een moderne zeiler heeft. Met dit zeiljacht heeft de jachtwerf een racer-cruiser ontwikkeld, die niet terugdeinst voor een stevige regatta en daarin ook absoluut voor de winst kan mee zeilen. Maar ze leent zich ook perfect voor een comfortabele en veilige zeiltocht met het gezin.

De 435 MK II van Arcona Yachts
De Arcona 435 MK II

Arcona 415Z: Arcona’s eerste jacht met elektrische voortstuwing

Dat een werf die evolutie en innovatie hoog in het vaandel heeft staan met een zeiljacht met een elektromotor zou komen, is bijna logisch. Het was dan ook niet echt een verrassing dat Arcona de 415Z op de markt bracht. Deze versie van de Arcona 415 (die overigens ook verkrijgbaar is met een dieselmotor) is één van de eerste in serie geproduceerde zeiljachten met standaard elektrische voortstuwing. Naast de elektrische optie is de 415(Z) net als alle andere Arcona’s een racer-cruiser, gekenmerkt door haar strakke lijnen, minimalistische Scandinavische design en lichte interieur. Een waardige opvolger van de Arcona 410.

Zowel de Arcona 435 MK II en de Arcona 415Z zullen van 21 tot en met 29 januari te zien zijn op BOOT Düsseldorf. Maar ook voor vragen over een van de andere modellen kun je terecht op de stand van Arcona Yachts: hal 16, A 22. Om er zeker van te zijn dat een van de medewerkers ter plaatse alle tijd voor je vragen kan nemen, biedt Arcona de mogelijkheid om van te voren vast een persoonlijke rondleiding te reserveren.

Tags: Last modified: 16 januari 2023
Sluiten