Promo

Wereldpremière Arcona 50 op Hiswa te Water

Drie Arcona-jachten op afspraak persoonlijk te bezichtigen in Lelystad

09:10

Op 30 augustus opent de Hiswa te Water haar deuren in de Batavia Haven. Op de grote drijvende botenshow zijn tientallen mooie zeiljachten aanwezig, waaronder drie jachten van het Zweedse Arcona Yachts. Zo zijn de Arcona 385 en 435 in Lelystad te bewonderen en zal de spiksplinternieuwe Arcona 50 haar wereldpremière beleven tijdens het evenement. Voor een persoonlijke bezichtiging van een van de Arcona’s tijdens de Hiswa kun je nu hier online een afspraak maken.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met:

Arcona 385

Het zijn echte blikvangers, de Zweedse Arcona-jachten. De hoogwaardige racer-cruisers kenmerken zich door hun strakke lijnen, minimalistische Scandinavische design en lichte interieur. Daarbij zijn, naast veiligheid, snelheid en comfort, zeilplezier leidend in het ontwerp van de jachten.

 

Arcona 385

 

De Arcona 385 is een snelle en lichte performance cruiser van 38 voet, die vakkundig gemaakt is van de hoogste kwaliteit materialen. Het is een van de drie Arcona’s die tijdens de Hiswa te bezichtigen zijn. De Arcona 385 werd door Yacht & Yachting in 2022 “de beste 38-voeter die je ooit kan varen” genoemd.

Arcona 435

Het grotere zusje van de 385 is speciaal ontworpen voor zeilers die zowel comfort zoeken tijdens langere tochten, als willen presteren tijdens een race. De 435 heeft een efficiënt zeilontwerp, een laag gewicht en de karakteristieke stabiliteit die in elk Arcona-jacht wordt getoond. De 435 is modern van binnen en van buiten,” aldus Stefan Qviberg, de ontwerper. Ze werd gelanceerd in 2018 en won de titel “Europese jacht van het jaar” in 2019.

 

Arcona 50 Hiswa
Arcona 435

Arcona 50

Met de Arcona 50 introduceert de Zweedse jachtbouwer het eerste Arcona-model dat ontworpen is door Jeppesen & Pons. Dit nieuwe vlaggenschip kondigt veranderingen aan voor Arcona Yachts; het is de start van een nieuwe samenwerking tussen de gerenommeerde Niels Jeppesen en Ariadna Pons met nieuwe designelementen die samenkomen in deze 50 voet performance cruiser. De Arcona 50 is desondanks een jacht in de typische Arcona-stijl, waar hoogstaande zeileigenschappen worden gecombineerd met veel luxe. Ondanks het indrukwekkende formaat, kan de Arcona 50 gemakkelijk duohanded worden gevaren.

Arcona 50 Hiswa
Arcona 50

Bekijk hieronder twee prachtige video-impressies over de bouw en design van de Arcona 50.

Op de Hiswa te Water is dit nieuwste jacht voor het eerst te bezichtigen. Om een kijkje te nemen aan boord van een van de Arcona-jachten in de Batavia Haven, kun je hier een afspraak maken.

Last modified: 14 augustus 2023
Sluiten