Promo

Zeilvakantie met je gezin, hoe pak je dat aan?

Amorgos helpt je op weg

17:00

amorgos zeilvakantie

Vrijheid. Avontuur. Dagenlang zeilen. Samen genieten in de zon. Eilanden en baaien bezoeken waar de meeste toeristen niet kunnen komen en die speciaal voor jullie gereserveerd zouden kunnen zijn. Het klinkt misschien onbereikbaar, maar of je nu heel ervaren bent of niet; Amorgos biedt voor elk type zeiler een onvergetelijke zeilvakantie. Weet je nog niet welke zeilvakantie het beste bij jou past? Wellicht dat de volgende tips je vast op weg helpen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met:

Amorgos zeilvakantie

Bestemming Middellandse Zee

Kies je voor een zeilvakantie van Amorgos, dan wordt je vaargebied in elk geval de Middellandse Zee. Aan jou de keuze om voor Griekenland of Kroatië te gaan. Griekenland staat bekend om zon, water, honderden eilanden en een zeer vriendelijke bevolking. Voor de beginnende zeiler is een zeilvakantie vanuit Athene (van waaruit je Argo-Saronische eilanden kunt aandoen), Lefkas of Corfu heel geschikt. Heb je echt veel zeilervaring, dan zijn de Cycladen een aanrader.

amorgos zeilvakantie
In Griekenland wachten zon, water, honderden eilanden en een vriendelijke bevolking.

Kroatië staat bekend om zijn afwisselende vaargebieden en vele eilanden. Kleine dorpjes, afgelegen baaien en aantrekkelijke steden wisselen elkaar af. Beginnende zeilers kunnen ontspannen in de beschutting van de eilanden, terwijl ervaren zeilers zich verder uit de kust kunnen uitleven. Kies je voor Kroatië als vertrekpunt van je zeilvakantie, dan heb je keuze uit de volgende vertrekhavens: Pula, Sukosan, Murter, Sibenik en Trogir.

Zeilen in gezelschap?

Als je een vertrekpunt hebt gekozen, hoef je eigenlijk alleen nog te bepalen in welke vorm je jouw zeilvakantie wil gieten. Elke vorm heeft zo zijn voor- en nadelen, maar een ding staat vast: het blijft jouw vakantie. Je bepaalt – voor een groot deel – zelf hoe je die invult.

Flottielje-zeilen

Flottielje-zeilen betekent dat jij de schipper van je eigen zeiljacht bent. Met vrienden of familie maak je deel uit van een kleine vloot onder leiding van een moederschip. Dit betekent echter niet dat je verplicht bent om je aan het ritme van de groep aan te passen. Tijdens de flottieljes van Amorgos ben je namelijk vrij om je eigen dagindeling te bepalen. Zo is het geen enkel probleem om later te vertrekken. Of wil je die avond met de hele groep een maaltijd onder de sterrenhemel? Laat dat dan weten aan de flottielje-leider. Door de inbreng van de deelnemers wordt de vakantie alleen maar persoonlijker.

amorgos zeilvakantie

Omdat er altijd wel leeftijdsgenootjes in de groep zitten, is flottielje-zeilen heel geschikt voor gezinnen. Als je ervoor kiest om zoveel mogelijk met de groep mee te varen, zien de kinderen elkaar tijdens het zeilen. En ook op de kade hoeven ze zich niet te vervelen. In de haven kunnen je kinderen met leeftijdsgenootjes spelen, terwijl jij even een momentje voor jezelf pakt.

kinderen vinden altijd wel leeftijdsgenootjes

Family sailing

Lijkt flottielje-zeilen je leuk, maar heb je weinig tot geen zeilervaring? Dan biedt Amorgos family sailing aan. Tijdens dit type zeilvakantie stap je bij de schipper en flottielje-leider aan boord van het moederschip, en kun je in alle rust genieten van het meevaren in de flottielje. Amorgos schippers zijn gewend om te varen met gezinnen. Je kunt met de schipper ook goed jouw eigen wensen afstemmen. Je bepaalt dus voor een groot deel zelf hoe jouw zeilvakantie eruit gaat zien. Vind je het leuk om te leren zeilen en veel te proberen? Dan legt de schipper je alles graag uit. Wil je vooral graag met je gezin of je vrienden genieten van een ontspannen vakantie op het water? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

family sailing bij amorgos

Zeiljacht huren en zelfstandig zeilen

Toch liever zelfstandig met je gezin of met je vrienden op pad? Dan kun je bij Amorgos ook gewoon een zeiljacht huren. Zelfstandig een nieuw zeilgebied ontdekken is namelijk de manier om van de vrijheid van het zeilen te genieten en er even helemaal tussenuit te zijn. Wil je kleine baaien ontdekken, uit eten bij een gastvrije konoba (traditionele eetgelegenheid), een lange avond dobberen op het water, of genieten van geweldige uitzichten en zonsondergangen? Het kan allemaal, want de invulling van dit type zeilvakantie bepaal je helemaal zelf.

amorgos zeilvakantie

Nieuwsgierig geworden, meer weten of meteen je vakantie boeken? Op amorgos.nl vind je alle informatie die je nodig hebt.

Tags: , Last modified: 21 december 2022
Sluiten