OUD, Veiligheid

Terugroep noodvuurwerk

De fabrikant van handstakellichten, Pains Wessex, roept als gevolg van een ongeluk twee series van zijn noodvuurwerk terug. In april raakte een Britse zeilinstructeur zwaar gewond bij het afsteken van een wit handstakellicht van Pains Wessex. Bij het activeren van het handstakellicht explodeerde deze in zijn hand, waarna het projectiel zich in zijn buik boorde.

10:16

De fabrikant van handstakellichten, Pains Wessex, roept als gevolg van een ongeluk twee series van zijn noodvuurwerk terug. In april raakte een Britse zeilinstructeur zwaar gewond bij het afsteken van een wit handstakellicht van Pains Wessex. Bij het activeren van het handstakellicht explodeerde deze in zijn hand, waarna het projectiel zijn buik verwondde.

Het gaat om White Collision Warning (MK7) handstakellichten met serienummers 2045 en 2046. Verloopdatum 12/08. De series zijn ook in Nederland verkocht, zowel apart als in de zogeheten Collision Warn-Off Kit en ORC RORC Distress Kit. Watersporters kunnen dit noodvuurwerk teruggeven aan de watersportwinkel waar ze het hebben gekocht. Meer info:0044-2392-623962 of recall@pwss.com.
Zie ook www.pwss.com.

Last modified: 1 februari 2023
Sluiten