OUD

Jubileum Harlingen Terschelling Race

09:34

De Harlingen Terschelling Race (HT Race) bestaat dit jaar 70 jaar. Het jubileumjaar wordt gevierd met een speciaal programma. Het aantal deelnemers is voor het eerst in jaren weer fors gestegen. De 70ste editie van de HT Race wordt op 2 en 3 juni 2016 gezeild door ruim 170 zeilboten.

Harlingen Terschelling Race

“Het wordt een race met veel verrassingen. Ook om de zeilrace heen worden activiteiten georganiseerd die dit jubileumjaar onvergetelijk gaan maken. Ons jubileumfeest wordt gehouden in de Tonnenloods op Terschelling. Een unieke locatie,” aldus de organisatiecommissie. Het evenement vangt aan op woensdag 1 juni in Harlingen met de inschrijving in combinatie van livemuziek. Ondertussen zorgen shantykoor de Skúmkoppen en blaasorkest de Waddentoeters voor een gezellige sfeer in de havens. Donderdagochtend 2 juni gaat de zeilrace van start en vertrekken de zeilers richting Terschelling.

Op Terschelling

HT cover foto mediaEenmaal aangekomen op Terschelling wordt in de Tonnenloods een buffet met aansluitend feest georganiseerd. De avond wordt gevuld met optredens van o.a. Piter Wilkens en Coffeedick. De Burgemeester van Terschelling zal ook aanwezig zijn. Tijdens het feest is er een huldiging van 11 schippers die al 25 keer of meer hebben deelgenomen aan de HT Race. Zij ontvangen een speciaal aandenken aan dit jubileum. Veel van de HT-deelnemers zijn trouwe gasten en doen jaar op jaar mee. Dit bepaalt mede het karakter van de race.

Terug naar Harlingen

Vrijdag 3 juni wordt de ronde terug naar Harlingen gezeild. De zeilers worden in het finish gebied aangemoedigd door het Statenjacht met aan boord de burgemeester van Harlingen en een gedeputeerde van de provincie Friesland. De race wordt afgesloten met de prijsuitreiking en livemuziek van de band Kupid en een DJ.

Last modified: 19 maart 2021
Sluiten