On-board reporter Challenge Sanya Lan

Uit een tal van inzendingen selecteerde Zeilen drie kandidaten om verslag te doen vanaf Volvo Ocean 70 Sanya Lan. Met dit schip, dat aan de editie van 2011-2012 van de Volvo Ocean Race deelnam, zeilen Floris Cornelissen, Arthur Smeets en Angela Brandsma elk een van de drie etappes naar Gran Canaria. Onderweg leggen zij hun beleving vast in prachtige shots als on-board reporter (OBR) van Sanya Lan.

Etappe 1: Breskens – Loriënt

floris-cornelissenFloris Cornelissen is verkozen door Zeilen en won de etappe van Breskens naar Loriënt. Vanaf 26 oktober zie je iedere dag een nieuwe aflevering van zijn vierdelige videoverslag als OBR. Hij trof onder andere 38 knopen wind, zeilde met 18 knopen door het water, ervoer het nachtzeilen op een Volvo Ocean 70 en als hoogtepunt klom hij de mast in.

Dag 1, Loriënt here we come! 

Dag 2: Nachtzeilen

Dag 3, Top of the world 

Dag 4, Aankomst Loriënt 

Etappe 2: Loriënt – Lissabon

Met enorm veel Facebook-likes op zijn pitch video wist Arthur Smeets als tweede de OBR Challenge van Zeilen te winnen. In vier delen doet hij verslag van zijn ervaring aan boord. Zijn reis begon onder begeleiding van dolfijnen. Met zijn achtergrond als watersportfotograaf weet Arthur de tocht prachtig in beeld te brengen.

Dag 1, Dolfijnen

Dag 2, Trimmen

Dag 3, de mast in

Dag 4, Een geweldige ervaring

Last modified: 4 november 2016

Comments are closed.

Sluiten