Nieuws

Tall Ships op DelfSail 2003

In Delfzijl zijn de voorbereidingen in volle gang van de maritieme manifestatie deze zomer. Op de ochtend van donderdag 10 juli verzamelt zich een vloot van Tall Ships bij de Eemshaven om - in het kader van Delfsail 2003 - naar Delfzijl te varen. Ze worden begeleid door een armada van traditionele Nederlandse schepen en jachten. Zeker 28 Tall Ships komen op bezoek.

10:36

Uit Brazilië wordt de Cisne Branco verwacht en ook de Colombiaanse Gloria, de Poolse Dar Mlodziezy en de Noorse Sorlandet zijn van de partij. Hollands trots is er ook: zoals de Eendracht, Europa, Oosterschelde en Swan fan Makkum.

Tussen 14.00 en 16.00 uur meren alle schepen af in de haven, waarna het feestelijke programma begint. De podia zijn dan bezet, het reuzenrad draait en de bemanningen maken voor het eerst kennis met de noordelijke haven van Nederland.

Gedurende vier dagen staat alles in Delfzijl in het teken van de gasten uit verre landen. Het belangrijkste doel van Delfsail is het uitwisselen van culturen. Iedere avond is er een spectaculair vuurwerk en het Varend Podium is net als in 1998 in gebruik. Op zondagavond is er een extra lang slotprogramma, dat duurt tot in de vroege ochtend van maandag 14 juli. Het grootste deel van de vloot vertrekt zondagnacht.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten