Nieuws

Strengere regels voor Wadlopers

Wadlopers moeten zich voortaan aan bepaalde afspraken houden. Zeven Nederlandse wadlooporganisaties hebben met de drie Waddenprovincies een convenant over het wadlopen ondertekend.

15:25

Wadlopers moeten zich voortaan aan bepaalde afspraken houden. Zeven Nederlandse wadlooporganisaties hebben met de drie Waddenprovincies een convenant over het wadlopen ondertekend. Hierin is het maximaal aantal tochten en het aantal deelnemers daaraan vastgelegd. Het convenant moet de veiligheid van de wadloper en de bescherming van het Waddengebied garanderen. De keuze uit verschillende routes en mogelijkheden, bijvoorbeeld individuele en groepsgewijze tochten, blijven gehandhaafd.


Acht jaar geleden constateerden beide partijen dat een verdere groei van het wadlopen ongunstige gevolgen zou kunnen hebben. Elk jaar lopen tienduizenden mensen over de platen en banken van het Waddengebied. De verschillende wadlooporganisaties maakten in 1972 al afspraken om excessen te voorkomen. Tien jaar later stelden de Waddenprovincies regels op voor het wadlopen. Vorig jaar zijn deze afspraken geëvalueerd. Het nieuwe convenant geldt voor vijf jaar.


 

Last modified: 7 september 2006
Sluiten