Nieuws

Nieuwe race voor V60’s en W60’s

Een week voordat de organisatie van de Volvo Ocean Race het nieuwe format voor de race van 2005-2006 bekend maakt, wordt er een nieuw evenement voor V60's en W60's gelanceerd. Het wordt nog deze zomer georganiseerd, de Volvo Baltic Race.

12:56

Een week voordat de organisatie van de Volvo Ocean Race het nieuwe format voor de race van 2005-2006 bekend maakt, wordt er een nieuw evenement voor V60’s en W60’s gelanceerd en wordt nog deze zomer georganiseerd, de Volvo Baltic Race.


De Volvo Baltic Race is opgezet rond drie belangrijke evenementen aan de Baltische kusten: Kieler Woche, Gotland Runt en Swedish Match Cup. De race bestaat uit een aantal etappes over langere afstand, maar ook wedstrijden op een korte, zogenaamde ‘windward-leeward’ baan, zijn ingeroosterd. 21 juni gaat de race van start en duurt tot ongeveer 5 juli.


<a href=Klik hier om te vergroten” border=”0″ />
Aanleiding van de race is de behoefte de grote oceaanracers onder een breder publiek naam en faam te geven en zo de aandacht van potentiële sponsors te trekken. De inschrijving is niet alleen open voor professionele teams, maar ook voor particulieren met een gecharterde 60-voeter.


De organisatie zegt al veel geïnteresseerde teams gesproken te hebben, maar geeft nog geen namen prijs.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten