Zeilen Markerwaddenrally 2024

start Zeilen Markerwaddenrally

Misschien wel de leukste zeilprestatietocht van het jaar op 24 augustus 2024. 

-Door grote belangstelling hebben we het maximaal aantal deelnemers al binnen 2 dagen bereikt. Wil je alsnog meedoen? Schrijf je in en je komt op de reservelijst –

De Zeilen Markerwaddenrally is een ontzettend leuke zeilprestatietocht, waarbij het niet alleen maar om zeilen gaat. Ook de gezelligheid na de finish, op de steiger en tijdens het eten is een aanrader. De ongedwongen sfeer en het gezellige karakter spreken veel zeilers aan en daarom zien we veel deelnemers elk jaar terug in de gezellige haven van Ijburg.   

 

Aan de wind naar de Markerwadden. (c) Boris Nieuwenhuijzen

Het doel is om de Marker Wadden te ronden en weer te finishen ter hoogte van de startlijn. Er wordt gestart ten noordoosten van het Vuurtoreneiland, in het IJmeer. De totale geschatte afstand is zo’n 40 mijl van start tot finish. Als de weersomstandigheden deze afstand niet toelaten, dan kan elke deelnemer gedurende de tocht zelf besluiten om de vooraf bekende verkorte afstand te varen. Na afloop is er een oergezellige BBq en ook dit jaar is het gelukt om de Zeilen Markerwaddenrally precies een week vóór de 24 uurs-zeilrace op de zeilkalender te zetten.  

 

Het aantal deelnemende boten is beperkt tot 50 stuks. Wil je meedoen? Schrijf je dan in op deze plek! Laatkomers komen op de reservelijst. Die sturen we een bericht als er door uitvallers een plekje vrijkomt. In voorgaande edities hebben op deze manier veel zeilers alsnog deelgenomen. 

LET OP door grote belangstelling is het maximaal aantal deelnemers inmiddels bereikt, schrijf je hier in en kom op de reservelijst 

Details
Datum: zaterdag 24 augustus 2024
Locatie: Watersportvereniging IJburg
Kosten: €35,-
Kosten BBQ: €19,50 per persoon
Haven: WV IJburg, Amsterdam
Aantal: We hanteren een maximum van 50 boten
Organisatie: Watersportvereniging IJburg en Zeilen Magazine

Ter informatie vind je hier de Notificatie Van de Tocht 2023 van vorig jaar. Op deze plek zullen wij in de aanloop naar 24 augustus de NVT van 2024 publiceren. 

Marker-Wadden-Natuurmonumenten. Foto: Holland Luchtfotografie

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de evenementspagina op Facebook. Geef bij de inschrijving een mobiel nummer op van een smartphone, want de belangrijkste communicatie rond de tocht loopt via een WhatsApp-groep.

Markerwaddenrally
Zelf kiezen welke kant je rond de Markerwadden gaat. (c) Boris Nieuwenhuizen

Vaarfoto Markerwaddenrally 2024

Ook tijdens deze tocht worden er weer mooie actiefoto’s door Vaarfoto.nl gemaakt. Hijs je fotowimpel en wees alert bij de start, daar ligt onze professionele fotograaf met zijn RIB om een gave actiefoto van jouw boot te maken!

Na de tocht wordt van iedere foto een unieke Zeilen-cover gemaakt. Deze kun je gratis downloaden op vaarfoto.nl. Tijdens het evenement kun je zelf ook foto’s maken van andere boten met een fotowimpel in het want. Deel deze vervolgens op Vaarfoto.nl. Zo ontvangen alle deelnemers zoveel mogelijk foto’s van hun boot. Kortom, hijs de fotowimpel en ontvang een mooie actiefoto van je boot onder zeil!

Met vriendelijke groet,
Team Vaarfoto.nl

Coverfoto van de Markerwaddenrally 2021.
Ook de coverfoto’s van vorig jaar zijn nog terug te vinden op vaarfoto.nl/coverfotos.

Last modified: 4 februari 2024

Comments are closed.

Sluiten