Tofinou 8

12:20

Conclusie

Er zijn veel mooie jachten, dus het publiek dat daar op valt is verwend. Ondanks dat feit bent u, met de Tofinou 8, waar u ook komt, verzekerd van belangstelling. Zeilers zullen het niet kunnen laten uw jacht met hebberige ogen te bewonder. Ontwerp, bouw en afwerking zijn van een superieure kwaliteit.

Daarbij komt dat de Tofinou 8 zich ontpopt als een uitstekende zeiler. De boot slaat snel aan en is een lust om te zeilen. De zeilbalans is uitstekend. Dit is een speelboot in de gunstige betekenis van het woord: een boot om mee te spelevaren.

Maar zelfs een Tofinou is nog te perfectioneren. De eventuele verbeteringen betreffen voorzieningen onderdeks: het wat kale interieur, de luidruchtige motor, het drainagesysteem en permanente, liefst geforceerde ventilatie voor als de boot in de haven ligt. Anderzijds betreft het hier een dag- en weekendzeiler en dan tellen deze opmerkingen minder zwaar, op de permanente ventilatie na.

We kunnen natuurlijk stellen ‘kwaliteit heeft zijn prijs’, maar dat is een beetje flauw. De boot is gewoon duur voor een achtmeter.

Specificaties

Titel
Tijdloze elegantie
NummerJaargang
112010
Merklogo
MerkType
Tofinou 8onbekend
Testomstandigheden
Oosterschelde, Wind 2/3
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Joubert NiveltLatitude 46
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Escape Yachtingonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
8.007.00
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester2.53
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel1.70
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
0.88 / 1.901.8570012.00
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
35onbekend
IJPE
10.072.909.8753.50
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Nannionbekend10onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
25onbekendonbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
onbekendonbekend4onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
99960Vaarklaar, zonder zeilen130000+30%
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

Bij de standaardluxeprijs zijn de volgende extra’s berekend: Elvström zelfkerende fok, Elvström grootzeil, volledig doorgelat, kuiphoes, fokhoes, grootzeilhuik, bootnaam op spiegel, kuiptafel, extra voor Maxprop schroef, meertouwen, stootwillen met sok, anker, kettingvoorloop en ankerlijn, starre giek op/neerhouder, rolreefsysteem voor de fok, epoxycoating en antifouling, zwemtrap, windex, extra serviceaccu (105 A), autopilot, acculader mer kabel, mastbeugel van koolstof, log, diepte, windmeter en kompas, navigatieverlichting, ingebruikstelling voor transport, vaarklaar maken, transport.

Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak gewonnen wordt, vermelden we geen teakproducten bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s.

Last modified: 27 maart 2011
Sluiten