Saffier 23ft Daysailer

08:39

Conclusie

We zijn onder de indruk van deze Saffier. De boot oogt sportief zonder op een typische ragbak te lijken. De vrijboordhoogte, de kont, het dek, de zeeg en boeghelling zijn in harmonie. De afwerking is bij Saffiers altijd hoog, maar deze boot stijgt daar bovenuit.

De wijze waarop de belijning onderdeks naar de juiste plekken in de kuip wordt gevoerd, de fraai verzonken bevestigingen voor de lijntjes van de stootwillen, de fraai vormgegevens helmstok… De Saffier 23ft Daysailer is ongetwijfeld een lust voor het oog.

En zeker niet in de laatste plaats, de Saffier 23ft Daysailer heeft uitstekende zeileigenschappen. Het is geen ragbak, maar een uitstekend zeilende en comfortabele boot. Dit is een echte zeilboot en zonder twijfel de beste Saffier tot nu toe.

En de boot heeft originele oplossingen. De waterdichte luiken onder de luiken van de bilge en de bakskist die de boot onzinkbaar maken en de vitale delen als elektromotor en accu’s beschermen tegen vocht, zijn een vondst.

Kwaliteit heeft alleen zijn prijs. Natuurlijk is voor het geld dat u voor een volledig uitgeruste Saffier 23ft bijna een dertigvoets kajuitjacht van de ene of de andere botenfabriek te kopen. Maar tussen de luxere en comfortabele dagzeilers steekt de prijs van de Saffier 23ft gunstig af.

Specificaties

Titel
De snelste en de mooiste
NummerJaargang
072010
Merklogo
MerkType
Saffier 23ft Daysaileronbekend
Testomstandigheden
Noordzee, Wind 2
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Dean HennevangerSaffier Maritiem
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
onbekendonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
7.116.21
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend2.23
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend1.00
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend1.15109.78
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
26.6onbekend
IJPE
8.102.518.003.02
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Bellmann Electromotor8onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
onbekendonbekendonbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
onbekendonbekend2onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
45500Vaarklaar57000+25%
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak wordt gewonnen, vermelden we geen teakproducten bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s.

Als extra’s zijn berekend: grootzeilhuik, huik voor de rolfok, buiskap, dekzeil over de giek, vlag en vlaggenstok, windex, anker met 20 meter lijn, wit rondschijnend licht in de top van de mast, kompas, Tack Tick snelheid- en dieptemeter op mastvoet, kussens op de banken, extra lithium accu, zwemtrap, boegspriet en blokken voor een gennaker.

Last modified: 28 maart 2011
Sluiten