Jobbe 39

10:37

Conclusie

De Jobbe 39 is een comfortabele, gemakkelijke zeiler die tot grote prestaties in staat is. De boot loopt hoog en is op alle koersen opvallend snel. Het jacht oogt zowel elegant als modern en ziet er opvallend fraai uit. De afwerking aan dek is goed en met wat verbetering van sommige onderdelen van het lopend want, zoals boven aangegeven, is daar weinig meer op aan te merken. De constructie is uitstekend: ingelamineerd frame, stalen platen onder het beslag et cetera. De zware gewichten zijn geconstrueerd rond de kiel en zo hoort het.

Benedendeks zijn we minder tevreden. Een bilgeput mag op een zeegaand jacht eigenlijk niet ontbreken. Hetzelfde geldt voor permanente ventilatie. De bilge moet vanwege het gevaar voor calamiteiten onder de waterlijn goed bereikbaar zijn. Het ontwerp van de salonbanken en de tafel kan beter en de afwerking heeft een te hoog zelfbouw karakter. Maar, zoals gezegd, de ontwerper heeft ons verzekerd dat deze zaken bij een volgend schip in orde zullen worden gemaakt. In dat geval blijft er wat ons betreft weinig te klagen over.

Specificaties

Titel
Een veelbelovende boot van eigen bodem
NummerJaargang
102007
Merklogo
MerkType
Jobbe 39onbekend
Testomstandigheden
Grevelingen, Wind 6/7
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Job VerheijenBeluga Yachting
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
onbekendonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
onbekend10.09
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend3.65
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend2.10
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend6.4240017.50
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
70Grootzeil, genua 3
IJPE
16.004.0614.685.15
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
LombardiniLDW 1003 SD30Saildrive
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
onbekendonbekendonbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
1246
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
165000Vaarklaar199900onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

In de prijs “vanaf ” zijn de volgende voorzieningen standaard: klapschroef, antifouling, afl evering Nederland, optuigen, antifouling, vaste giekneerhouder, gordijnen, kussens, matrassen, koelkast en log/dieptemeter.

Voor de standaardluxeprijs hebben wij de volgende opties toegevoegd: teak in de kuip, buiskap, GPS, marifoon, marifoonantenne, verwarming, windex, walstroomaansluiting, acculader windinstrumenten, elektrische ankerlier, extra service accu, spinnakeruitrusting, stuurautomaat, rolgenua, buiskap, boiler 30 l., buitendouche, kaartplotter, lazyjacks, rolgenuabeschermhoes, radio/CD-speler, spinnakeruitrusting, inclusief vallen, blokken en lieren.

Last modified: 28 maart 2011
Sluiten