Jeanneau Sun Odyssey 42i

10:56

Conclusie

De Sun Odyssey 42i is een mooie, ruime boot die, in vergelijking met andere comfortjachten, goed lijkt te presteren. Daarbij is dit schip mooi afgewerkt. De kwaliteit van de technische installatie is van opmerkelijk hoog niveau. De aandacht voor detail spreekt uit de aanwezigheid van ventilatoren, afwateringsbuizen door de wrangen die de compartimenten in de bilge verbinden, de aanwezigheid van een goede bilgeput en de extra zekering tussen accu’s en zekeringpaneel.

Er is een tijd geweest dat er nogal wat aan te merken was op de technische installatie van Franse boten. Jeanneau schijnt niet alleen van dat slordige imago af te willen, maar tegenwoordig ook een standaard te willen zetten die ongebruikelijk is op seriejachten.

Prijstechnisch is de Sun Odyssey 42i interessant. De boot is een fractie duurder dan een vergelijkbare Bavaria. Voor een Oéanis 43 van Bénéteau moet u bij vergelijkbare uitrusting zo’n tien procent meer neertellen. De 42i Performance legt het op papier af tegen het overgrote deel van de sportieve jachten die ontwikkeld zijn om niet alleen als toerjacht, maar ook als wedstrijdboot goede prestaties te leveren. Vergeleken met de meeste ‘comfortjachten’ doet de geteste 42i het opvallend goed.

Specificaties

Titel
Stijlvolle Jeanneau
NummerJaargang
032008
Merklogo
MerkType
Jeanneau Sun Odyssey 42ionbekend
Testomstandigheden
De Amer, Wind 2
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Marc LombardJeanneau
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Rob Krijgsman Watersport, Skips YachtingMarina Yachting Centre
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
12.5911.60
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend4.13
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend2.13
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
1.608.41255318.35
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
81.5Grootzeil, rolgenua
IJPE
15.504.8614.884.45
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Yanmaronbekend54onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
13035550
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
2367
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
151526Vaarklaar181000onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent*. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

De Jeanneau Sun Odyssey 42i wordt standaard geleverd met onder meer twee stuurstanden met kompassen, koelcompressor, boiler, vuilwatertank, kuipdouche met warm en koud water, leerbekleding op de stuurwielen, elektrische ankerlier, radio/cd-speler.

Een speciaal pakket voorziet in middenbolders, een derde accu, waterdichte speakers in de kuip en wind-, snelheidsmeter en log. Een navigatiepakket met repeaters voor de boordelektronica en een stuurautomaat. Voor de standaardluxeprijs is berekend: een buiskap, een gps met kleurenplotter, marifoon, antenne en aansluiting daarvoor, verwarming, anker met ketting, klapschroef, driekleurentoplicht, antifouling, transport naar Nederland en vaarklaarmaken.

*Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak gewonnen wordt, vermelden we noch bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s teakproducten.

Last modified: 28 maart 2011
Sluiten