Jeanneau Sun Odyssey 36i

10:43

Conclusie

De fabrieksmatige productie van jachten heeft geleid tot een sector in de markt die zich prijstechnisch onderscheidt van meer ambachtelijk gebouwde jachten. En juist in dat deel van de markt zijn de grote merken in een prijzenslag verwikkeld. We krijgen wel eens de indruk dat de stevige concurrentie tussen de grote botenfabrieken van seriematig geproduceerde jachten alleen maar leidt tot besparing op de kwaliteit van de producten.

Jeanneau bewijst met deze 36i dat er ook andere mogelijkheden zijn om de concurrentie het hoofd te bieden. In dit segment van de markt bedragen de prijsverschillen slechts luttele procenten. Sommige boten zijn een paar duizend euro goedkoper dan de Jeanneau 36i, andere iets duurder. Deze Jeanneau onderscheidt zich echter door de kwaliteit en de afwerking.

Toch hebben we bij een paar punten vraagtekens gezet. Behalve de plaats van de tanks en de accu’s zijn dat echter nauwelijks kwesties waar u niet op een eenvoudige wijze wat aan kunt doen. Daar staat veel tegenover. Een reden temeer om de Sun Odyssey 36i een hoge verhouding tussen kwaliteit en prijs toe te kennen.

Specificaties

Titel
Antwoord op de prijzenslag
NummerJaargang
062007
Merklogo
MerkType
Jeanneau Sun Odyssey 36ionbekend
Testomstandigheden
De Amer, Wind 1/3
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Marc LombardJeanneau
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Rob Krijgsman Watersport, Skips YachtingMarine Yacht Center
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
10.699.84
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.59
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend1.94
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
1.47 / 2.105.7180816.35
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
63.7Grootzeil, genua
IJPE
13.184.0213.183.87
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Yanmar3YM3029onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
13035550
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
12 / 34 / 65 / 7
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
103410Vaarklaar133500onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent*. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

De Jeanneau Sun Odyssey 42i wordt standaard geleverd met onder meer twee stuurstanden met kompassen, koelcompressor, boiler, vuilwatertank, kuipdouche met warm en koud water, leerbekleding op de stuurwielen, elektrische ankerlier, radio/cd-speler.

Een speciaal pakket voorziet in middenbolders, een derde accu, waterdichte speakers in de kuip en wind-, snelheidsmeter en log. Een navigatiepakket met repeaters voor de boordelektronica en een stuurautomaat. Voor de standaardluxeprijs is berekend: een buiskap, een gps met kleurenplotter, marifoon, antenne en aansluiting daarvoor, verwarming, anker met ketting, klapschroef, driekleurentoplicht, antifouling, transport naar Nederland en vaarklaarmaken.

*Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak gewonnen wordt, vermelden we noch bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s teakproducten.

Last modified: 28 maart 2011
Sluiten