Harmony 42 PTE

12:10

Conclusie

Het moge duidelijk zijn. De serie Harmony is ontwikkeld met een duidelijk concept: sportief, gemakkelijk te bedienen, stijve constructie en moderne styling. Het is een serie jachten die een duidelijke trendbreuk vertegenwoordigen met de twintigste eeuw. We kunnen niet anders zeggen dat dit concept ons aanspreekt.

De zeileigenschappen waardeerden we niet erg hoog, maar we hebben sterk de indruk dat die verbeterd kunnen worden door een efficiëntere genua. We hoorden overigens van de importeur dat vertegenwoordigers van de zeilmakerij (het Deense Elvström) langskomen om de problemen te bespreken. Mogelijkerwijs wordt dat probleem dus verholpen.

De meeste werven bieden weliswaar een versie aan met een ondiepe kiel, maar Harmony is na Etap de eerste die dat standaard doet met een vrij efficiënte tandemkiel. De prijsstelling is uitstekend. De boot wordt geleverd voor een prijs die concurrerend is met andere prijskrakers, en wordt standaard geleverd met een tridatasysteem.

Specificaties

Titel
Trendbrekende prijskraker
NummerJaargang
042007
Merklogo
MerkType
Harmony 42 PTEonbekend
Testomstandigheden
IJsselmeer, Wind ZW 4
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Mortain & MavrikiosPoncin Yachts
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Tornado Sailingonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
12.4511.15
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend3.99
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Overige1,55 / 1.93
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend9.32310018.95
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
81Grootzeil, rolgenua
IJPE
onbekendonbekendonbekendonbekend
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvoonbekend39onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
200365onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
1 / 2367
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
152149Vaarklaar204600onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een importeur van vergelijkbare boten wel inclusief bij de ‘ prijs vanaf’ rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

In deze standaardluxeprijs zijn de volgende voorzieningen toegevoegd: teak op dek en kuip, rolreefinrichting genua, buiskap, GPS, Marifoon, radio/cd-speler, verwarming door het hele schip, anker en ketting, elektrische ankerlier, log, dieptemeter, windset, tweede natte cel met douche en toilet, neerklapbare spiegel met zwemtrap, toegangsopening in railing, kuiptafel, kleurenplotter, motor 55 pk i.p.v. 39 pk, UV-bescherming genua, doorgelat grootzeil en lazyjacks, gordijnen en horren, neerlaatbare tafel, tweede lichtaccu (140 A), extra watertank (120 liter), houder voor buitenboordmotor, leerbekleding stuurwiel, kuipluidsprekers, dochterapparaat plotter, koelbox, boiler, acculader, 220 V walaansluiting en omvormer (12-220V), ankerrol, kuipdouche (warm), klapschroef, stuurautomaat, primer en antifouling, transport naar Nederland, optuigen en vaarklaarmaken.

Last modified: 25 maart 2011
Sluiten