Grand Soleil 40

16:23

Conclusie

De Grand Soleil 40 is een prachtige boot. Snel, soepel op het roer, gemakkelijk te bedienen, fraai afgewerkt, elegant en chique. Voor wie er gevoelig voor is, de Grand Soleil 40 is een boot waarop je wel gezien wilt worden.

Het is jammer dat bij zo’n uitstekende kwaliteit van bouw, dekuitrusting en afwerking er ons inziens enkele onvolkomenheden op de boot te vinden zijn. We hebben het dan niet over het gebrek aan permanente ventilatie of het ontbreken van een vangplaatje op het fornuis. Dat is allemaal te verhelpen. Dat wordt echter veel moeilijker met het ontbreken van een bilgeput van enige omvang en de plaatsing van de tanks.

De wedstrijdzeiler deert dat niet. Die vaart toch wel zonder water in zijn tank en met een minimum aan diesel. Maar de langeafstandzeiler zal daar wel last van ondervinden.

De prijs is fors voor een boot van deze lengte. De producten van de grote botenfabrieken in deze lengte zijn met eenzelfde uitrusting 35 tot 40 procent goedkoper. Maar kwaliteit heeft zijn prijs. Een X-412 kost met de dezelfde uitrusting ongeveer hetzelfde en de X-41 OD kost zelfs nog ruim tien procent meer.

Specificaties

Titel
Italiaanse perfectie
NummerJaargang
012008
Merklogo
MerkType
Grand Soleil 40onbekend
Testomstandigheden
IJsselmeer, Wind 5
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Botin & CarkeekCantiere Del Prado
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Messink YachtingDali Sailing
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
12.1210.53
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend3.85
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend2.40 / 2.15
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend7.75245018.90
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
98Grootzeil, rolgenua
IJPE
onbekendonbekendonbekendonbekend
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvo PentaCV27Saildrive
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
160380onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
1 / 238onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
232526278000onbekendonbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. U zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft. Transport naar Nederland en kraankosten zijn bij de standaardprijs inbegrepen.

Voor de standaardluxeprijs zijn de volgende accessoires en diensten extra berekend: buiskap, zeilhuik met lazyjacks, gps met plotter, marifoon, heteluchtverwarming, anker met ketting en lijn, elektrische ankerlier, dieptemeter, log, snelheidsmeter, windinstrumenten, stuurautomaat, luidspreker in kuip voor marifoon, drieblads klapschroef, acculader, kuipdouche, tweede serviceaccu, starre giekneerhouder, optuigen, fenders, landvasten, gasfles, volle tanks, vlag, brandblusser en antifouling.

*Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak gewonnen wordt, vermelden we noch bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s teakproducten.

Last modified: 11 april 2011
Sluiten