Frances 34

12:45

Conclusie

We vragen ons op deze pagina's nog wel eens af voor welke categorie zeilers de geteste boot nu eigenlijk is bedoeld. Bij deze boot is dat snel duidelijk. Het verbaasde ons nauwelijks dat de werf z'n meeste klanten in de groep 50-plussers vindt. Dit is de boot voor de ouder wordende toerzeiler.

Niet dat de Frances 34 een bedaagde zeiler is, het tegendeel is zelfs waar. Het is een boot voor zeilers die nog steeds heel actief willen zeilen maar dat tegelijkertijd comfortabeler willen doen. Comfort dat ze niet zoeken in riante achterkajuiten, full-size bankstellen of kombuizen die zo uit het keukencentrum lijken te komen. Dit is geen boot voor de haven maar om lange reken mee te maken.

In z’n categorie en lengte heeft de Frances 34 niet veel concurrentie. Dat vergelijkingsmateriaal daardoor ontbreekt is voor wat betreft de zeileigenschappen geen probleem. De boot zeilt uitstekend en kan de vergelijking met iedere toerboot goed aan. Ook in uitrusting en technische uitvoering zijn er nauwelijks kritiekpunten denkbaar. De boot is prachtig gebouwd en voor tuigage, beslag of andere onderdelen is consequent voor kwaliteit gekozen.

Het ontbreken van soortgelijke boten wordt pas lastig als je het interieur wilt beoordelen. De extra opbouw claimt een behoorlijk deel van de beschikbare ruimte en dat gaat ten koste van de afmetingen van de kuip en de leefruimte onderdeks. Zolang de Frances 34 door twee personen wordt bemand zal dat nauwelijks een nadeel zijn. Voor zo’n kleine bemanning past de boot als een handschoen. Voor grotere bemanningen wordt het wat behelpen maar gelukkig heeft de werf daarvoor de 38 op stapel staan.

Door de opleving van het pond zijn Engelse boten de laatste tijd wat minder populair. De Frances 34 toont aan hoe jammer dat is. Helaas is ook deze boot niet goedkoop maar geldt dat niet voor alle goede pensioenvoorzieningen?

Specificaties

Titel
Zeilen met de Frances 34
NummerJaargang
091998
Merklogo
MerkType
Frances 34onbekend
Testomstandigheden
onbekend
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Chuck PaineVictoria Yachts
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
De Kim Makkum BVonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
10.448.64
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend3.24
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel1.47
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
1.3062644onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
52.17onbekend
IJPE
onbekendonbekendonbekendonbekend
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
onbekendonbekendonbekendonbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
onbekendonbekendonbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
onbekend23onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
onbekendonbekendonbekendonbekend
Specificatietoelichting
onbekend
Last modified: 23 maart 2011
Sluiten