Eagle 36

13:23

Conclusie

De Eagle 36 test is gepubliceerd in een artikel waarin zowel de Eagle 36 als de Rustler 24 beschreven worden. Hier volgt de conclusie van de test van beide schepen.

Beide dagzeilers roepen de dagen op dat klassiek gelijnde superjachten vochten om de roemruchte America’s Cup. De Eagle 36 is een weekendzeiler waarop ook overnacht kan worden. De boot doet uiterlijk aan de vroegere America’s Cuppers denken en ademt de sfeer en het comfort van de oude klassieke jachten, waar namen als Herreshoff, Burgess, Nicholson en zoveel andere roemruchte ontwerpers aan verbonden blijven. De boot ziet er gelikt uit en zeilt uitstekend.

Maar als we dieper kijken, ontdekken we enkele onvolkomenheden. Zo missen we een diepste punt of een bilgeput in de boot waar condens zich kan verzamelen en vanwaar dat kan worden weggepompt. De inbouw van de motor voldoet niet aan onze normen en permanente ventilatie in het vooronder ontbreekt. De boot is flink aan de prijs en dan verwachten we wel perfectie.

De Rustler 24 is een uitgesproken dagzeiler die menig liefhebber van klassieke lijnen in vervoering zal brengen. “De boot is een van de jachten waarin je je kleinkinderen zeilen zou willen leren”, zegt Robert Perry over zijn voorganger, de Piper 24. En inderdaad, met bijna zestig procent ballast zal hij niet snel plat slaan. De diepe kuip maakt de boot heel kindveilig. Dit is een boot waarin ze spelenderwijs ingeleid worden in de tijdloze schoonheid van de zeilsport.

Specificaties

Titel
Sierlijke retrozeilers
NummerJaargang
onbekend2009
Merklogo
MerkType
Eagle 36onbekend
Testomstandigheden
Sneekermeer, Wind 2/3
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Arjen TerpstraDa Vinci Yachts
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Da Vinci Yachtsonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
10.647.72
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Overig2.58
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel1.20
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend3.31500onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
50.9Grootzeil, genua
IJPE
10.703.7711.034.44
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Nannionbekend14Diesel / Hybride
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
384040
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
onbekendonbekend24
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
13900Vaarklaar164000onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. u zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft. In de ‘prijs vanaf’ zijn de volgende voorzieningen standaard: selden aluminium mast, teakdek, uK/De Vries zeilen, Harken onderdeks rolreefsysteem voor de genua, Harken dekbeslag, anker, fenders, landvasten en brandblusser. Voor de standaardluxeprijs hebben wij de volgende opties toegevoegd: zwemtrap, rolfokhoes, zeilhuik, toilet inclusief vuilwatertank, mahonie betimmering in de kajuit, matras, kuiptafel, koelkast, elektrisch tweepits kooktoestel, wasbak met doucheslang, waterdruksysteem, kuiptent, omvormer, extra accu, boiler (20 l), stuurautomaat, windsnelheidsmeter/dieptemeter/log, kompas, antifouling.

Last modified: 23 maart 2011
Sluiten