Delphia 33

10:48

Conclusie

De Delphia 33 is een mooie boot. We hebben er alle vertrouwen in dat uiteindelijk blijkt dat de 33 voor een toerboot goede zeileigenschappen heeft.

Als we er op vertrouwen dat de Germanische Lloyd haar werk met betrekking tot de kiel gedaan heeft en de zeilen de volgende keer wel passen, blijft er één serieus punt over. Alleen de plaatsing van de tanks verhindert dat ik me met deze boot op zee veilig voel. U kunt natuurlijk die watertank ook leeg laten en drinkwater in jerrycans onder de salonbanken leggen, maar ja, dan werken de zegeningen van het druksysteem niet meer.

Het sterkste argument van de Delphia 33 is de prijs. Het is een mooie, op enkele punten na goed geconstrueerde en netjes afgewerkte boot voor heel weinig geld. Het zal vrij moeilijk zijn voor die prijs een boot van dezelfde kwaliteit en lengte te vinden.

Specificaties

Titel
Veel boot voor weinig geld
NummerJaargang
102007
Merklogo
MerkType
Delphia 33onbekend
Testomstandigheden
IJsselmeer, Wind 3/4
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Andrzej SkrzatDelphia Yachts
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Tornado Sailingonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
9.958.96
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.47
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend1.80
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
1.405.2133015.46
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
50.3Grootzeil, genua (110%)
IJPE
onbekendonbekendonbekendonbekend
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
VolvoD18onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
12521056
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
1245
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
77250Vaarklaar103000onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

In de prijs “vanaf” zijn de volgende voorzieningen standaard: Selden aluminium mast, rolreefsysteem voor de genua, warmwatervoorziening, ST60 tridata (log, snelheid, diepte), ST 60 windset, walaansluiting, acculader, 2 accu’s. toilet met vuilwatertank, koelbox, doorgelat grootzeil, boegbeslag met ankerrol.

Voor de standaard luxeprijs hebben wij de volgende opties toegevoegd: spinnakeruitrusting, maindropsysteem, giekneerhouder met gasveer, Elektrische ankerlier, buiskap, kaartplotter met GPS, marifoon met antenne, audiopakket, extra accu, douche in kuip, onderwaterbehandeling met epoxy en antifouling, transportklaarmaken, transport naar nederland, zeilkaarmaken.

Last modified: 23 maart 2011
Sluiten