Comfortina 39

16:37

Conclusie

De Comfortina 39 is een eigentijdse vertrekkersboot die met zorg en kennis van zaken is gebouwd. Tot in de kleinste details klopt de afwerking. De kiel is uiterst degelijk bevestigd, zoals overigens de hele constructie van het jacht vertrouwen uitstraalt. De boot zeilt hoog aan de wind en de bereikte snelheden bij licht weer zijn goed, maar niet uitzonderlijk.

Persoonlijk zou ik – als ik deze boot moest uitrusten voor een lange reis – investeren in extra lichtweerzeilen. Daarmee kom je meestal niet uitzonderlijk hoog aan de wind, maar welke langeafstandzeiler zit daarop te wachten? Met een beetje kennis over routering en met de informatie die daarvoor nodig is, kom je met goede lichtweerzeilen met wat ruimere koersen en het comfort dat daarbij hoort, eerder aan.

Natuurlijk kunt u voor deze prijs ook een nieuwe vijftigvoeter aanschaffen. Maar Comfortbåtar beweegt zich niet op de wispelturige markt van de prijskrakers. Kwaliteit heeft nu eenmaal zijn prijs. Gezien de gedegen constructie en de afwerking van dit jacht is het de meerprijs alleszins waard.

Specificaties

Titel
Kwaliteitsinvestering
NummerJaargang
onbekend2009
Merklogo
MerkType
Comfortina 39onbekend
Testomstandigheden
IJsselmeer, Wind 3
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Thomas BernComfortbater AB
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Sail Centre Makkum, Yachting Denekamp, Comfortina Beneluxonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
11.8610.88
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.85
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel2.00
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend8.003100onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
91.00Grootzeil, genua 3
IJPE
15.604.0515.004.80
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvo PentaD2-4038onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
1502*18970
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
1357
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
272795.60onbekend304000onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

De Comfortina 39 wordt vrij compleet geleverd. Transport naar Nederland, optuigen en antifouling zijn srtandaard. Dat geldt onder meer ook voor de vuilwatertank, horren, een in het dek verzonken buiskap, zeilhuik, log, dieptemeter, middenbolder en de leerbekleding van het stuurwiel.

De extra’s die in de standaardluxeprijs verrekend zijn: een gps, een plotter, marifoon met antenne, verwarming, elektrische ankerlier, windset, stuurautomaat, acculader, driekleurentoplicht, dekverlichting, genua rolreefinrichting en een stereo cd-speler met vier luidsprekers.

*Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak wordt gewonnen, vermelden we noch bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s teakproducten.

Last modified: 21 maart 2011
Sluiten