Bénéteau First 34.7

15:31

Conclusie

De Bénéteau First 34.7 is een productieracer, precies zoals de werf doet geloven. Voor relatief weinig geld koopt u een snelle zeiler, zonder opsmuk. Geen gemakkelijk hanteerbare toerzeiler dus, maar een vlot over het water scherende racer.

De boot luistert uitzonderlijk goed naar elke roerbeweging, de ruime kuip biedt plek aan een veelkoppige wedstrijdbemanning, het beslag is van uitstekende kwaliteit, de leefruimte benedendeks adequaat. De boot maakt de belofte uit de folder waar.

Hoewel de werf al ongeveer zeventig boten heeft afgeleverd, lijkt een eenheidsklasse met voldoende bezetting voor zinderende klasseraces in Nederland nog niet dichtbij. Daartegenover staat dat dit ontwerp in een handicapklasse als IRC goed uit de voeten kan. Het enige minpunt dat het testteam kon ontdekken, betreft de elektrische installatie. Die is onomwonden slordig te noemen. Een aandachtspunt bij aankoop en gemakkelijk door een leverancier te verhelpen.

De 102.114 euro die u voor de standaard versie van de Bénéteau First 34.7 met aluminium mast betaalt, lijkt ons zeer acceptabel. Kleedt u de boot aan met zeilen en de nodige elektronica, dan is 127.790 euro dat nog steeds.

Specificaties

Titel
Productieracer zonder oposmuk
NummerJaargang
022007
Merklogo
MerkType
Bénéteau First 34.7onbekend
Testomstandigheden
Oosterschelde, Wind 3
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Farr Yachts DesignChantier Bénéteau
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Nautisch Kwartier Stavoren, Waypoint Willemstadonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
10.368.73
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.37
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel2.00 / 1.65
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend4.651675 / 163815.50
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
77onbekend
IJPE
13.173.6712.804.49
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Yanmar3EM2020onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
75100onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
onbekendonbekend35
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
102114Aluminium mast143296Koolstof mast
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

Standaard wordt de boot geleverd met onder andere: gelagerde blokken, Dyneema lijnen en schoten, grootschoot met fi jnafstelling, binnenschoten, cunningham, 2-blads klapschroef. Voor de berekening van de standaardluxeprijs is daarbij opgeteld: set zeilen (grootzeil, genua en symmetrische spi), spinnakeruitrusting (incl. koolstof boom), douche, boiler, elektrische koelbox, 220V-systeem, extra accu, schotkompas, radio/cd/mp3-speler, Windex, marifoon en transport naar Nederland.

Last modified: 11 april 2011
Sluiten