Bavaria 38 Match

14:31

Conclusie

Het lijkt erop dat de werf met de introductie van de Match-line een punt scoort en in een klap het wat stoffig burgerlijke imago van Bavaria flink opwaardeert. Menig Bavariahater zal zich achter de oren moeten krabben als hij de Bavaria 38 Match aan een eerlijke inspectie onderwerpt. De boot is verrassend sportief gelijnd en doorbreekt op aangename wijze een aantal trends in de jachtbouw. De 38 Match zeilt uitstekend, met name op de aandewindse koersen, en als de IMS-rating gunstig uitvalt, zal de boot het goed doen op de wedstrijdbanen. De constructie lijkt op uitzonderlijke wijze licht en stevig te verenigen.

Het interieur is weinig verrassend maar licht en ruimtelijk -met name in de uitvoering met twee hutten- en van alle gemakken voorzien. Wie met het gezin snel wil toeren en ook met een aantal vrienden of vriendinnen op de wedstrijdbanen wil uitkomen, doet met de aanschaf van een Bavaria 38 Match volgens ons een goede keuze. We leverden op details kritiek die eigenlijk vrij simpel kan worden opgelost.

Het is wat merkwaardig dat in de standaarduitvoering vele vrij dure voorzieningen aanwezig zijn, met name aan dek, en simpele vrij goedkope voorzieningen als een anker en een douche benedendeks ontbreken, temeer daar de standaardprijs opmerkelijk laag is. Dat doet niets af aan een uiterst gunstige relatie tussen de prijs en het geboden product. Het antwoord is aan de concurrentie.

Specificaties

Titel
Zeilen
NummerJaargang
082003
Merklogo
MerkType
Bavaria38 Match
Testomstandigheden
Middellandse Zee, wind: ZW 6 tot 11 knopen, lichte zeegang
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
J & J Design, Jerney en Japec Jakopin, Douglas PetersonBavaria Yachtbau GmbH, Giebelstadt, Duitsland
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Van den Bosch Yachting, Holland Sailingonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
11.3610.25
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend3.71
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend2.25
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend62200onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
91.0onbekend
IJPE
14.2504.50014.5005.00
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvo PentaMD 203029onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
90onbekendonbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
1246
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
1.85onbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
123000onbekend160000De standaard-luxeprijs dient voor prijsvergelijking. In deze prijs zijn alle extra’s berekend die
Specificatietoelichting

De standaard-luxeprijs dient voor prijsvergelijking. In deze prijs zijn alle extra’s berekend die sommige importeurs in hun standaardpakket aanbieden. Doorgaans zult u dus goedkoper uit zijn dan in de standaard-luxeprijs berekend. Deze berekening omvat bij de Bavaria 38 Match de volgende extra’s: set zeilen voor aluminium mast, spinnaker, anker + ketting, vuilwatertank afvoer aan dek, acculader, autopilot, gps, diepvries element, marifoon, elektrische ankerlier, driekleurenlicht, klok, baromeDe standaard-luxeprijs dient voor prijsvergelijking. In deze prijs zijn alle extra’s berekend die sommige importeurs in hun standaardpakket aanbieden. Doorgaans zult u dus goedkoper uit zijn dan in de standaard-luxeprijs berekend. Deze berekening omvat bij de Bavaria 38 Match de volgende extra’s: set zeilen voor aluminium mast, spinnaker, anker + ketting, vuilwatertank afvoer aan dek, acculader, autopilot, gps, diepvries element, marifoon, elektrische ankerlier, driekleurenlicht, klok, De standaard-luxeprijs dient voor prijsvergelijking. In deze prijs zijn alle extra’s berekend die sommige importeurs in hun standaardpakket aanbieden. Doorgaans zult u dus goedkoper uit zijn dan in de standaard-luxeprijs berekend. Deze berekening omvat bij de Bavaria 38 Match de volgende extra’s: set zeilen voor aluminium mast, spinnaker, anker + ketting, vuilwatertank afvoer aan dek, acculader, autopilot, gps, diepvries element, marifoon, elektrische ankerlier, driekleurenlicht, klok, barometer, hygrometer, douche binnen, warm water/boiler, middenbolders, verwarming, windinstrumenten, marifoonantenne en transport naar Nederland/vaar, hygrometer, douche binnen, warm water/boiler, middenbolders, verwarming, windinstrumenten, marifoonantenne en transport naar Nederland/vaarter, hygrometer, douche binnen, warm water/boiler, middenbolders, verwarming, windinstrumenten, marifoonantenne en transport naar Nederland/vaarklaarmaken.

Last modified: 23 januari 2012
Sluiten