Bavaria 38 Cruiser

10:20

Conclusie

Als de Bavaria 38 representatief is voor de hele serie nieuwe Bavaria’s, dan heeft de werf duidelijk een stap voorwaarts gemaakt. Er zijn nog altijd wel wat zaken die verbeterd kunnen worden, maar de algehele indruk is positief. Op internet woedt een discussie over de zeewaardigheid van moderne goedkopere seriejachten als de Bavaria’s. Zou je met deze 38 de wereld rond kunnen varen via de tropenroute? Dat kan, daar hoeft geen twijfel over te bestaan. Ik zou een paar dingen veranderen en verbeteren maar dat zou ik bij alle boten doen.

Het is een heel andere vraag of jachten als dit voor dergelijke reizen ontworpen zijn. Dat zijn ze niet. Als u een dergelijk jacht zoekt, moet u in een heel andere prijsklasse gaan zoeken. En daarmee komen we op de prijsstelling. Van de boten in deze lengte die we het laatste jaar getest hebben, komt de Jeanneau Sun Odyssey 39i nog het dichtst in de buurt. Rusten we beide boten hetzelfde uit volgens de lijst die we hanteren voor de standaardluxeprijs, dan valt de Jeanneau toch nog altijd een dikke tien procent duurder uit. Kortom, deze Bavaria is goede waar voor uw geld.

Specificaties

Titel
Een stap voorwaarts
NummerJaargang
052008
Merklogo
MerkType
Bavaria 38 Cruiseronbekend
Testomstandigheden
IJsselmeer, Wind ZW 5
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
J&J DesignBavaria Yachtbau
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Van den Bosch Yachting, Holland SailingBelgium Boat Service
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
11.729.90
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.90
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel1.95
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend7.2210015.45
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
69Grootzeil, rolgenua
IJPE
onbekendonbekendonbekendonbekend
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvo PentaD1-30onbekendonbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
150210onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
12 / 34 / 66 / 8
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
108700Vaarklaar137000onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsbereke- ning aangeeft.

Standaard levert Bavaria onder meer zeilen, tridata, windset, acculader, walstroomaansluiting en een magnetron. Voor de standaardluxeprijs zijn de volgende extra’s berekend: buiskap, zeil- huik voor grootzeil, plotter, gps, marifoon, radio met cd-speler, heteluchtverwarming, anker plus ketting, boiler, elektrische ankerlier, tweede serviceaccu, lazy jacks, klapschroef, driekleurentoplicht, spinnakeruitrusting, autopilot, antifouling, afl everkosten, transport naar Neder- land, tuigen, fenders, landvasten, gasfl es, walstroomkabel.

Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak gewonnen wordt, vermelden we noch bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s teakproducten.

Last modified: 20 april 2011
Sluiten