Actueel

Winnaars Zeilen-fotowedstrijd

13:44

Dat er op het water heel veel foto’s worden gemaakt, is ons de afgelopen weken wel duidelijk geworden. Op onze oproep om je allermooiste zeilfoto in te sturen voor een fotowedstrijd, reageerden maar liefst 257 mensen. Een redactiejury heeft alle inzendingen bekeken en hieruit een shortlist samengesteld. na een stemmingsronde sprongen er twee foto’s direct uit, waarbij de foto van Stijl Walraevens uiteindelijk net iets meer stemmen kreeg. Zijn foto werd dan ook de winnaar van de wedstrijd. De andere foto die veel stemmen ontving, gemaakt door Bendiks Kramer, hebben we beloond met een bijzondere eervolle vermelding.

Hieronder de winnaar, eervolle vermelding en een selectie van de overige inzendingen die ook zeker een plaats op de Zeilen website verdienen, naast dat ze ook in het huidige blad terug te zien zijn. Aan alle deelnemers van de wedstrijd: dank voor de prachtige foto’s! Het was een waar genoegen deze te bekijken; we waanden ons vanachter ons redactiebureau even in alle uithoeken van de wereld.

Klik op de foto voor de grotere versie.

WINNAAR
Jurycommentaar: “Je blijft kijken naar deze foto van Stijn Walraevens. Het is zo’n momentopname waarbij alles in elkaar valt. Uit de meegestuurde informatie weten we dat de foto werd gemaakt toen de boot net op anker lag, voor de kust van Loutra op het Griekse schiereiland Chalkis, nadat er die middag een heel zware storm was overgetrokken. En dat is ook precies het gevoel wat de foto overbrengt. Je voelt de rust van het moment. De verwondering om het uitzicht. Het genieten van de koelte die de warmte even heeft weggejaagd. Deze foto heeft een groot empathisch vermogen.” Stijn is met zijn prijswinnende foto ook de winnaar van de Nikon Coolpix fotocamera. Van harte!
BIJZONDER EERVOLLE VERMELDING
Jurycommentaar: “Deze foto van Bendiks Kramer valt op door de prachtige timing. Die is gewoon heel erg goed. Je ziet dat het niet makkelijk moet zijn geweest om deze foto te maken. Er staat veel wind, er staan drie zeilen op en dan moet je je handen en gedachten vrijmaken om een foto te schieten. Alles zit erin: spannend water, goed licht en een mooie beweging.”
Liliane Oosterbaan – Veelvuldig denk ik terug aan deze fantastische zeilreis naar Groenland in de zomer van 2018.
Oscar en Manon van Goinga – Na afloop van de eerste zeilles dit jaar vaart de vloot terug naar WSV Giesbeek.
Hans Kuiper – De vlag in het zonnetje gezet (red.).
Peter van der Kleij – Wat is het Wad toch mooi!
Rob Lubach – een tijdloze foto. Deze had net zo goed tweehonderd jaar geleden gemaakt kunnen zijn. Als de fotografie toen al was uitgevonden (red.).
Angelina Bontes – Elke keer geniet ik weer van dit plaatje. Prachtige zonsondergang, na een heerlijke wandeling op het eiland!
Arjan de Jong – Waddenzee, 2017. We liggen met onze Clever 23 onder Vlieland. Het is bloedheet en bladstil.
Kirsten Schoen – Er staat weliswaar geen zeilboot op, maar deze spontane foto, gemaakt langs de Zweedse kust, geeft me altijd het gevoel dat ik op het water ben.
Coen Bouwmeester – Dat je eigenlijk twee handen aan het roer moet houden, maar dat je dan toch een foto maakt (red.).
Amsterdamse Studenten Zeilvereniging Orionis – Op een zeilboot ben je zo gewend vooruit te kijken, dat je soms vergeet dat er dichtbij ook veel moois te zien is (red.).
Last modified: 8 juli 2019
Sluiten