Actueel

Van der Borch wint derde prijs bij internationale fotowedstrijd

11:25

Niet minder dan 134 fotografen uit 27 landen dienden een foto in voor de Mirabaud Yacht Racing Image award 2017. De ingezonden foto’s illustreren het vaarseizoen van 2017 en benadrukken de buitengewone variëteit van de sport in al zijn aspecten. Gisteren werd bekendgemaakt dat de Duitser Sören Hese de hoofdprijs heeft gewonnen. Rus Dmitry Sharomov sleept de tweede prijs in de wacht. Nederlandse fotograaf Sander van der Borch maakt het podium compleet met zijn derde plekje.

De ingestuurde foto van Van der Borch waarmee hij een derde plaats weet te behalen.

Van de Borch deed mee met een foto die hij maakte tijdens Marseille OneDesign. In het begin van de dag werd het racen uitgesteld vanwege te veel wind in de baai van Marseille. Later, toen de wind minder werd, gingen de boten er toch op uit. Vanwege het late uur was de zon laag en dat zorgde voor surrealistisch achtergrondlicht.

De nummers 1 & 2

Het winnende shot van Hese.

In Aarhus (Denemarken) werd gisteren de Mirabaud Yacht Racing Image award 2017 aan Hese overhandigd. Hij werd tot de grote winnaar verkozen door internationale specialisten uit de zeilracewereld en de fotografische industrie. Hese ontving de prestigieuze titel, een wandklok geleverd door horlogemaker Hublot en €1000 prijzengeld.

Hese nam deel met een foto die hij met zijn drone schoot gedurende de Internationale Duitse kampioenschappen 505 klasse in Berlijn. Het beeld werd genomen in een tijdreeks van 15 foto’s. Deze shots werden samen gestapeld en vormden het uiteindelijke beeld, maar de oorspronkelijke afbeeldingen zijn ongewijzigd en er werden geen objecten van de originele afbeeldingen verwijderd.

De Russische Sharomov wist tweede te worden met een plaat die hij maakte tijdens de Pole2Pole. Sharomov nam het shot in de buurt van het Antarctische continent vanaf boot Pangaea.

Groot succes

Dit jaar vond de achtste editie van de Mirabaud Yacht Racing Image award plaats en is wederom met enthousiasme ontvangen door het publiek en op de sociale netwerken. De website van het evenement werd bezocht door 2,2 miljoen mensen.

Begin november won Van der Borch ook al de Mediaprijs 2017. Dit is een Nederlandse prijs voor de persoon/personen verantwoordelijk voor het mooiste mediamoment(en) van 2017.

Ook Nederlander Laurens Morel was één van de 134 fotografen die een foto indiende voor de competitie. Eerder deed hij ook al mee in 2013, 2015 en 2016. Deze keer stuurde hij een foto in die hij maakte tijdens de Nederlandse Jeugdregatta. Morel legde een bijna botsing vast tussen een zeemeeuw en een catamaran. Het moment kwam als een verrassing voor zowel de vogel als de zeilers. De meeuw kwam ongedeerd weg…

 

Omslagfoto: (c) Sander van der Borch – MYRI 2017

Last modified: 30 november 2017
Sluiten