Actueel

Van school- naar kuipbank: Zeilen zoekt stagiair

12:00

Zeilen zoekt een redactionele stagiair(e). Heb je een vlotte pen en is zeilen je lust en je leven? Dan is deze stage iets voor jou.

Tijdens de stage draai je volwaardig mee op de redactie. Je gaat eigen artikelen, online berichten en social media posts schrijven en we sturen je regelmatig op pad om verslag te doen of video’s te maken. Vandaar dat kennis van en affiniteit met zeilen zo belangrijk is.

We gooien je in het diepe, maar staan altijd voor je klaar met hulp en advies. Wij denken dat dat de beste manier is om snel in het vak thuis te raken en het beste in je boven te krijgen. We vragen je inzet en betrokkenheid en we vertrouwen op je creativiteit, energie en kritische blik. De stage duurt bij voorkeur 4 tot 6 maanden en vindt plaats in Haarlem. De aanvang is in overleg, maar zo spoedig mogelijk. We bieden je een prima stagevergoeding, maar vooral een zeer leerzame stage.

Wat zoeken wij?

  • Een relevante opleiding, zoals journalistiek of communicatie, minimaal op hbo-niveau;
  • Affiniteit met zeilen en watersport;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk);
  • Stressbestendig, goed kunnen werken met deadlines;
  • Ervaring met en kennis van fotografie en video is een pré.

Reageren

Interesse? Dan horen we graag van je. Stuur een korte motivatie en je cv naar ons toe. Stuur ons vooral ook je eerdere publicaties, blogs en artikelen. Het is een dikke pré als je een enthousiaste zeiler bent, dus vertel ons daar ook iets over. Voor meer informatie kun je contact opnemen met hoofdredacteur Ben Rutte (ben@zeilen.nl). Een motivatie met cv stuur je naar: info@zeilen.nl

Voormalig stagiaire Zita:

“Na mijn keuze voor een stage bij een tijdschrift viel mijn oog op een vacature bij Zeilen. Als je van zeilen en schrijven houdt, kun je je geen betere stageplek wensen! De redactie bestaat uit zeilers en iedereen heeft interesse in een andere ‘tak’ van zeilen. Als stagiair kun je zo vanuit je eigen interesses voor het blad en de website schrijven.

Ontzettend leerzaam

Het begin is wennen, uiteraard, maar  iedereen is bereid veel te vertellen. Over boten, schrijven en natuurlijk de journalistiek. Ontzettend leerzaam! Ik voelde me al snel op mijn plek en voelde me niet meer ‘de stagiair’, maar een van de redacteuren. Natuurlijk moet je als stagiair het vak nog leren, maar dit betekent niet dat je alleen kleine klusjes krijgt. Want hoe leer je beter dan door zelf op pad te gaan en uitdagingen aan te gaan? Net als iedereen kreeg ik de kans om te zeilen en hierover te schrijven. En juist nieuwe inzichten en ideeën van een jong iemand worden zeer op prijs gesteld.

Uitdagend

Al met al heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad. De redactie van Zeilen bestaat uit een klein team van zeven mensen. Dit betekent dus veel verantwoordelijkheid; net zoals iedereen moet jij je deadlines halen. Stage lopen bij Zeilen is uitdagend, leerzaam en betekent werken in een enthousiast team!’

Omslagfoto: (c) Klaas Wiersma

Tags: Last modified: 13 oktober 2022
Sluiten