Actueel

Utrecht wint Slag om Delft

09:58

18 oktober is de Broach | TU Delft ‘Slag om Delft’ voor de 10e keer verzeild. In hartje centrum van Delft is tussen 8 matchrace teams om de Slag om Delft cup gestreden. In de finale zeilen Team Utrecht Challenge en Team Sprij, waarbij Team Utrecht Challenge met Robert-Jan Kentgens aan het roer met een royale voorsprong wint.

Slag om DelftIn de ochtend van de wedstrijddag staat er maar weinig wind. Zeilers en organisatie wachten af en hopen op een briesje. Rond het middaguur kunnen de deelnemers het water op. Vanwege het lange uitstel heeft het wedstrijdcomité besloten om de wedstrijden en het wedstrijdschema in te korten. De eerste wedstrijden zijn gevaren in een pouleklassement. Aan het eind van de middag is er met een knock-out systeem gestreden om de eerste en tweede plaats. In deze fase hebben Team Utrecht Challenge en Team Sprij een plekje in de finale weten te bemachtigen. Team Utrecht Challenge weet Team Sprij bij de start in een hoekje te drijven en wint op die manier de Slag om Delft bokaal.

“De Slag om Delft trok veel kijkers die op de kant konden genieten van live commentaar en een heerlijke borrel. De gezelligheid op de kant en de positieve mentaliteit van de teams maakten het een geslaagde dag,” aldus de organisatie.

 

Foto: Fabian de Leede

Last modified: 25 oktober 2015
Sluiten