Actueel

Nederlandse surfers kans op podiumplaats

13:56

Dorian van Rijsselberge wint op 22 oktober twee van de drie races op het wereldkampioenschap in de olympische windsurfklasse in Oman. De olympisch kampioen klimt daarmee naar een vijfde plaats in het klassement. In de derde race van de dag scoorde de Texelaar een veertiende plaats. Bij de vrouwen is Lilian de Geus dicht bij een podiumpositie met een voorlopige vierde plaats. Op 23 oktober staan nog drie ‘goldfleet’ races op de agenda. Zaterdag volgt de afsluitende medalrace met de beste tien van het klassement. Kiran Badloe stijgt ook in het klassement naar een negende plaats.

Variabele wind

WK RSX OmanDe wind stond heel even aan op de Golf van Oman. Met dertien knopen lukte het de mannen in race twee om te planeren. Tijdens de derde race liet de wind weer compleet verstek gaan. Ook goed te zien aan de verrassende uitslagen in die race bij de mannen. Aan het einde van de dag is het zweten, als de thermometer 32 graden aanwijst en er nog geen 4 knopen wind staat.

“Een dag met verschillende condities. Eerste race niet zoveel wind. Gewonnen. De tweede race goede wind. Ik kon eindelijk planeren. Ook gewonnen. Derde race was weinig wind, grote wolk kwam binnenzetten. Grote winddraaiing, ik zat aan de verkeerde en was een beetje moe van die eerste twee races.” licht Dorian van Rijsselberghe toe. “Ik ben happy met de stijgende lijn. Die gaan we proberen vast te houden en door te zetten. Het is nog niet voorbij, morgen weer drie races.”

 

Last modified: 25 oktober 2015
Sluiten