Actueel

Stap aan boord bij de KNRM

14:14

KNRM reddingboot Kitty Roosmale Nepveu - Foto Arie van Dijk

Houd zaterdag 28 april een gaatje vrij in je agenda, want dan is het weer Nationale Reddingbootdag. Jaarlijks trekt de KNRM met dit evenement enorm veel belangstelling. Het programma duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Eens per jaar openen de 45 reddingstations die Nederland telt de deuren. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) geeft bezoekers de gelegenheid een kijkje in de keuken te nemen. Reddingbootdag is dé dag voor het publiek om kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Bij de reddingmaatschappij draait alles om vrijwilligerswerk. Het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1300 vrijwilligers. Met 75 reddingsboten varen zij 2100 keer per jaar uit. Met deze acties worden jaarlijks zo’n 3500 mensen gered. Donaties, schenkingen en nalatenschap maken mogelijk dat de KNRM in staat is deze daden al 193 jaar te verrichten.

(c) Edwin Kriekaard.

Vaar mee

Uitsluitend de donateurs  (Redders aan de wal en Jonge redders) zijn welkom aan boord te stappen bij de reddingsboten, mits een mogelijke echte alarmering, het weer en de drukte het toelaten. Voorbeelden van drukbezochte reddingstations zijn Egmond, IJmuiden, Scheveningen en Cadzand. Den Helder, Zandvoort en Neeltje Jans zijn rustige stations. Houd er rekening mee dat bepaalde stations een leeftijd- of lengtegrens hanteren voor het opstappen. Wil je meevaren? Neem dan je donateurspas van het jaar 2018 mee, samen met de uitnodiging die bij het aprilnummer van het donateursblad De Reddingboot is toegestuurd. Wil je meevaren maar nog geen donateur? Goede reden om de open dag te bezoeken!

Verdere informatie over de Reddingbootdag vind je hier.

Omslagfoto: Arie van Dijk

Tags: Last modified: 17 april 2018
Sluiten