Actueel

Speelgoedbootje vaart van Schotland naar Scandinavië

13:45

Een speelgoedpiratenschip dat door twee jonge broers in Aberdeenshire te water is gelaten, heeft grote zeeën richting de Scandinavië getrotseerd.

(c) MacNeill Ferguson

Eind mei hebben Ollie en Harry Ferguson, acht en vijf jaar oud, hun Playmobil-schip van de Schotse wal geduwd, schrijft BBC News. Het scheepje legde honderden mijlen naar Denemarken af. Ook kwam het speelgoedbootje langs Noorwegen en Zweden.

Het schip, dat de naam Adventure draagt, had wat aanpassingen nodig voordat het klaar was om de Noordzee over te steken. Na een ‘testvaart’ in het zwembad, was zij klaar voor het echte werk. Er was een bericht aan boord met de vraag of iedereen die Adventure vond, deze terug wilde brengen naar zee.

Waar het schip strandt

 Hun vader MacNeill Ferguson vertelt: “Iedereen die met het scheepje werd geconfronteerd is erg aardig geweest en heeft ons foto’s gestuurd. De jongens hebben ervan genoten en telkens wanneer we een bericht kregen waarin ons werd verteld waar het bootje was gestrand, gingen we op de computer kijken waar dat was. Zo konden Ollie en Harry de voortgang op de kaart volgen. Ook gaf het hun inzicht in hoe groot de wereld is.”

In Zweden vond een mevrouw Adventure in een boom. Deze dame is zo vriendelijk geweest om de zeilen van het Playmobil-schip te maken. Momenteel is het speelgoedbootje aan boord van Christian Radich, een Noors volschip. De bemanning zal Adventure in de Kaapverdië opnieuw te water laten, zodat zij de kans krijgt ook over de Atlantische Oceaan te varen.

De jochies lanceerden het piratenschip als onderdeel van een ‘bucket list’ die zij samen hebben opgesteld.

Last modified: 20 september 2017
Sluiten