Actueel

Sailing Uma: Beroemde zeilvloggers maken video in Amsterdam

17:15

Dan Deckert (Canada) en Kika Mevs (Haïti) zeilen rond de wereld op hun Pearson 36 Uma. De twee ontmoetten elkaar in 2013 tijdens hun opleiding tot architect in Atlanta. Hun avontuur begon vijf jaar geleden toen ze Uma voor $ 3.000 kochtten. Sindsdien plaatsen zij wekelijks video’s op hun social mediakanalen die hun volgers op de hoogte houden van hun zeiltocht. Inmiddels hebben de twee bijna 20 duizend mijl gezeild en 22 landen aangedaan en hierbij hebben zij 0 liter diesel verstookt.

Het stel van Sailing Uma moedigt anderen aan om in hun voetsporen te treden door te zeggen dat hun manier van leven haalbaar voor iedereen is. Vijf jaar terug kochten ze voor een niet te hoog bedrag hun zeilboot van 50 jaar oud met een niet-werkende motor. Later plaatsten ze een milieuvriendelijke elektrische motor die in lijn ligt met hun ecologische ethos. “We hebben liever ervaringen en een paspoort vol postzegels dan een garage vol spullen,” vertelde Kika eerder. Momenteel bekostigt hun grote online community hun reis. Op YouTube hebben ze 192.000 volgers en de vlogs worden honderdduizenden keren bekeken.

Sailing Uma is in Amsterdam!

Op hun Facebookpagina zetten ze de volgend tekst boven hun video: “Door sluizen gaan en door Amsterdam varen is zeker een chaotische en leuke ervaring.”

Bekijk hieronder eerdere vlogs

Hoge golven, een hoofdwond die wordt gehecht en pole dancing aan boord… De video’s die Dan en Kika posten zijn alles behalve doorsnee!

Omslagfoto: Sailing Uma

Tags: , , , , , Last modified: 1 juni 2020
Sluiten