Actueel

Ronde Noord Holland van start

17:10

De 23e Ronde om Noord Holland is van start gegaan vanuit de Bataviahaven te Lelystad. Bijna 100 teams in verschillende klassen gingen vanaf half elf vrijdagmorgen van start. Weerman Henk Huizinga beloofde niet veel wind in zijn drukbezochte weerpalaver dus de deelnemende boten genieten op dit moment extra van de wind die er staat, zo’n 10 tot 15 knopen uit het zuidwesten.

VHF 77 interviews

Het team van Zeilen doet mee aan de Ronde en vaart in de Sw klasse. We doen verslag vanaf de Nautilus, een Sun Odessey 349, uitgerust met speciale VHF 77 vlag, om deelnemers via de marifoon te interviewen. Ook in de sluis van Enkhuizen spraken we zojuist en aantal deelnemers.

Veel pasta

De deelnemers mogen reglementair minimaal 1,5 uur en maximaal 2 uur na de finish bij Enkhuizen de tijd nemen om opnieuw te starten voor de volgende etappe richting Kornwerderzand. Er wordt opvallend veel pasta gegeten aan remmingswerken en langs wachtsteigers in afwachting tot de herstart na Enkhuizen.  De omstandigheden zijn vooralsnog prima, op één deelnemer na zijn alle boten succesvol gestart.

Via Facebook en hier op onze site zullen we regelmatig updates plaatsen dus hou het in de gaten.

De VHF 77 vlag voor interviews over de marifoon

 

 

 

 

 

Zeilen doet mee aan de Ronde NH

 

Last modified: 21 juni 2019
Sluiten