Nieuws, Zeilen nieuws

ZWV “Noord-Aa” klaar voor nieuw zeilseizoen

15:26

Het belooft een bijzonder jaar te worden voor de Zoetermeerse Watersport Vereniging “Noord-Aa”. De vereniging waar jong en oud kan leren zeilen bestaat dit jaar 35 jaar en dat mag gevierd worden.Het belooft een bijzonder jaar te worden voor de Zoetermeerse Watersport Vereniging “Noord-Aa”. De vereniging waar jong en oud kan leren zeilen bestaat dit jaar 35 jaar en dat mag gevierd worden. Ook mogen alle belangstellenden hiervan meegenieten. We verloten op 21 april bij onze kraam in het Stadshart 5 vrijkaarten voor een kennismakingscursus. Dit zegt Freek Martijn, secretaris en PR-functionaris  van ZWV “Noord-Aa”.

Ook dit jaar zijn er weer kennismakingscursussen voor het zeilen. Kinderen van 8 tot 15 jaar kunnen een hele dag leren zeilen in een zwaardboot van het type Optimist en Laser Pico. Dit is op 13, 17, 26 en 27 mei. Jeugd vanaf 15 jaar en volwassenen kunnen kennismaken met het zeilen in een kielboot (meermansboot), dit is op 28 en 29 april.

Tevens is de inschrijving voor de zomervakantie begonnen. De jeugd van 8 tot 15 jaar kan een weekcursus Optimistzeilen volgen en tevens het Jeugdzeildiploma CWO I, II of III behalen. Kinderen vanaf 15 jaar en volwassenen kunnen in weekenden een Kielbootcursus doen waarbij het Kielbootdiploma CWO I, II of III kan worden behaald. Wees er snel bij, want vol = vol!

Wie meer informatie wil over onze vereniging en onze activiteiten kan ons vinden op zaterdag 21 april tijdens de opening van de Nationale Sportweek in het Stadshart. We staan dan met een zeilbootje bij een kraam op de Sportmarkt. Wie zijn gegevens op een kaart achterlaat, maakt kans op één van de vijf gratis kennismakingscursussen die we aan het eind van de dag verloten.

Groots pakken we uit op 30 april. We staan met Koninginnedag op het Dobbe-eiland in het Stadshart waarbij kinderen vanaf 8 jaar (in bezit van een zwemdiploma) een stukje kunnen meezeilen in een Optimist op de Dobbe-plas. Dit evenement is inmiddels een begrip geworden op Koninginnedag waarbij we vorig jaar zo’n 150 kinderen hebben kunnen laten meezeilen.

Op zaterdag 12 mei is onze Open Dag bij onze vereniging aan Het Lange Land 2 te Zoetermeer. Van 10.00 – 16.00 uur is iedereen van harte welkom om, als het weer het toelaat, een tochtje over de Zoetermeerse Plas te maken in een Kielboot. Omdat ook de Cupwedstrijd van de Drakenbootvereniging ‘The Dutch Dragons’ op ons terrein is, kan iedereen vanaf ons terras hiernaar komen kijken.

ZWV “Noord-Aa” is aangesloten bij de Sport- en Cultuurcheque en de ZoetermeerPas.
Inschrijvingen kan via de website of stuur een mail: pr@zwvnoord-aa.nl

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 18 april 2012
Sluiten