Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zwanger op de zuidelijke oceanen

15:35

Het zijn vertrekkers; James Burwick, Somira Sao en hun twee kleine kinderen. Een derde is op komst. Geen onregelmatigheden tot zover. Professioneel fotografe Somira is zes maanden zwanger en het gezin raast over de oceanen in een Open 40: Anasazi Girl. De beelden zijn onwerkelijk en prachtig.Het zijn vertrekkers: James Burwick, Somira Sao en hun twee kleine kinderen. Een derde is op komst. Geen onregelmatigheden tot zover. Professioneel fotografe Somira is zes maanden zwanger ze razen over de oceanen op een Open 40: Anasazi Girl. De beelden zijn onwerkelijk en prachtig.

Onderweg van Fremantle, West-Australië, naar Hobart, Tasmanië (2000 mijl). Somira Sao:

‘Op dag drie stampen en rollen we de mijlen weg. We zijn Kaap Leeuwin gepasseerd en zeilen voor een groot front uit, dat langzaam achter ons aan kruipt. Naarmate we dichter bij Tasmanië komen wordt het steeds oncomfortabeler. De golven worden hoger en de zee ruiger. De windsnelheid neemt toe tot 40, 50 knopen. Aan boord bewegen wordt erg lastig met mijn zes maanden zwangere buik en ik hou het eten niet altijd binnen. De kinderen en ik liggen beneden veilig in een kooi. We lopen alleen als het noodzakelijk is. De kinderen mogen niet in hun eentje naar de wc en we eten alleen dingen die we niet hoeven te koken. Precies de omstandigheden die ik had verwacht op de zuidelijke oceanen.
Dan gaat het mis.’
Lees verder op hun blog (Engels)
Route
Burwick en Sao vertrokken uit Portland, aan de oostkust van de Verenigde staten toen Raivo Max, de jongste, drie maanden oud was. Hij zette zijn eerste stapjes en sprak zijn eerste woorden aan boord. Ze zeilden via Cherbourg, Frankrijk en Kaap de goede hoop in Zuid-Afrika naar Australië. In Fremantle vierde de familie Raivo’s tweede verjaardag. Hun dochter Tormentina is vier jaar oud. Na Tasmanië gaat de reis verder richting Nieuw-Zeeland en verder.

Verkoopadvertentie
Anasazi Girl is te koop. De racer werd gebouwd voor de Transat Jacques Vabre in 2001 en is ontworpen door Finot-Conq. Bergbeklimmer en avonturier Burwick kocht de boot in 2006 met de bedoeling snelheidsrecords van havenstad naar havenstad te verbeteren. Hij maakte vele mijlen solo, maar wilde terug naar de bergen. Omdat hij de boot in de VS niet kwijt kon, zeilt hij nu met zijn vrouw en kinderen de wereld rond. (MvS)

Met dank aan SailingAnarchy.com
Foto’s Somira Sao

Last modified: 17 oktober 2012
Sluiten