Nieuws

Zuiderbaan verslaat Conner

Klaartje Zuiderbaan en haar bemanning hebben met 3-1 America's Cup legende Dennis Conner verslagen in een matchrace duel op de King Edward VII Gold Cup in Bermuda.

11:54

Klaartje Zuiderbaan en haar bemanning hebben met 3-1 America’s Cup legende Dennis Conner verslagen in een matchrace duel op de King Edward VII Gold Cup in Bermuda.


“Het was heel bijzonder om tegen iemand als Dennis Conner te zeilen,” aldus een opgetogen Zuiderbaan, “en van hem winnen was beslist het meest glorieuze zeilmoment voor mij! Wij werden aan Dennis Conner gekoppeld in een first to score 3 points wedstrijd. De eerste leidden we vanaf de start, maar het was erg licht en de wind scharrelde van links naar rechts, zeer moeilijke condities. Onze snelheid was redelijk oke en we konden gelukkig de deur dicht houden.
De tweede wedstrijd kregen we tijdens de prestart een penalty, ondanks dat we ver voorlagen konden we in het lichte weer niet die straf nemen voordat hij was gefinsht. De twee laatste wedstrijden wonnen we de start en konden we voor blijven tot de finish. Erg moeilijk varen in het lichte weer, we werden er wel wat zenuwachtig van, maar erg gaaf!”Klaartje Zuiderbaan zeilt met Carrie Howe, Nanda Nengerman, Jetske Roodvoets en zus Trijntje Zuiderbaan. Nadat zij eerder het Cicada Internationale Vrouwen Matchrace kampioenschap wonnen, kregen zij een startbewijs voor de KE VII Gold Cup.
Team Zuiderbaan ontmoet nu een nieuwe tegenstander van formaat: meervoudig wereldkampioen matchracen Ed Baird.

Last modified: 21 oktober 2004
Sluiten