Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zuiderbaan ontvangt wildcard Dutch Match Cup

15:20

De vijfde wildcard voor de Dutch Match Cup is aan het team van Klaartje Zuiderbaan gegeven. De regerend Nederlands Kampioene  Matchracen heeft serieuze ambities om een rol te gaan spelen in de Alpari World Match Racing Tour, waar de Dutch Match Cup onderdeel van is. Het team van Zuiderbaan bestaat volledig uit vrouwen, zij strijden tijdens de wedstrijden als enige vrouwenteam tegen de mannenteams. In augustus worden de laatste twee wildcards weggegeven aan de nummer 1 en 2 van de Batavia Regatta.

De wildcard voor het team van Klaartje Zuiderbaan is de tweede die is toegekend aan een Nederlands team. Dirk-Jan Korpershoek met zijn zogenaamde ‘The Opportunity Team’ ontving de eerste.

Ervaring in de Tour

Klaartje ZuiderbaanZuiderbaan zeilde eerder mee met de Swedish Match World Tour en de Argo Gold Cup in Bermuda. De voorgangers van de Alpari World Match Racing Tour. In Bermuda wist de zeilster als achtste te eindigen in een veld van zestien boten.

Organisatie blij met vrouwenteam

Het ONK in Lelystad van dit jaar is het begin geweest van een nieuw traject waarin Klaartje haar team samenstelde. Dat team bestaat naast Klaartje Zuiderbaan uit Mijke Lievens, Lena Koter, Anne-Christianne Kentgens en Suzanne Leinders. Met dit team, toen nog zonder Mijke, zeilde Klaartje onlangs de WIMSeries in Vannes waar zij alleen de Noorse Camilla Ulrikkholm voor zich moest dulden.

De reglementen voorzien er in dat het team van Zuiderbaan kan bestaan uit 5 zeilsters. De mannenteams varen met maximaal 4 man aan boord. De organisatie van de Alpari Tour is blij verrast met de deelname van een vrouwenteam. Daar vindt men het een verrijking van de Alpari World Match Racing Tour.

Klaartje Zuiderbaan

Klaartje is een van de beste zeilers van Nederland maar ook als coach is zij uitermate succesvol. Zo coachte zij het team in de Sonar klasse tijdens de laatste olympische spelen naar een gouden medaille. Ze beschikt over een heel goed tactisch inzicht, iets wat haar in haar rol als matchracer zeer goed van pas komt. Daarbij heeft zij net als Dirk-Jan Korpershoek, die al vele uren in de Maxfun doorbracht, de gelegenheid de komende weken volop te trainen in de Maxfuns van het Batavia Sailing Center.

“Super om een wildcard te krijgen voor de Dutch Match Cup. Ik ben heel benieuwd naar het niveau van de deelnemende teams. Het is fantastisch dat de Alpari World Match Racing Tour nu ook naar Nederland komt zodat ook Nederlandse teams zich op dit niveau kunnen meten. De Dutch Match Cup zal ongetwijfeld een stimulerende werking hebben op de Nederlandse zeilers. Sinds het ONK hebben we een aantal dameswedstrijden gevaren, waarin we steeds beter gingen varen. Het team is een mooie combinatie van ervaring en jong talent. We zien de Batavia Regatta als een goede voorbereiding op de Dutch Match Cup”, aldus Klaartje Zuiderbaan.

Last modified: 19 augustus 2014
Sluiten