Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zomerzeiltocht naar Newcastle en Engelse Noord Oostkust

08:15

De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK ) organiseert vanaf 21 juni 2014 de Kleine Driehoek Noordzee Challenge. Deze wedstrijdtocht gaat van IJmuiden via Whitby naar Newcastle en terug. De tocht is in een week inclusief de 2 weekenden te zeilen. Deze Kleine Driehoek is voor toekomstige deelnemers een bij uitstek geschikte gelegenheid om te oefenen voor de traditionele grote Driehoek Noordzee Challenge, die in 2015 weer op de agenda staat.

Newcastle

Blinking Eye Millenium Bridge NewcasteVanuit Whitby vaart de vloot gezamenlijk met  een aantal Engelse schepen  een wedstrijd naar Newcastle. Aldaar is in samenwerking met de stad Newcastle een walprogramma georganiseerd. De Kleine Driehoek Noordzee wordt  in twee klassen gevaren, duo en tour. De tour is voor zowel leden als niet leden van de NVvK zijn van harte welkom deel te nemen.

NVvK leden

NVvK  leden kunnen de tocht als ‘vrije vogel’ meevaren. De ‘vrije vogels’ kunnen bij de vloot aansluiten in Whitby en de sfeer en de tocht naar en in Newcastle meebeleven. Daarvoor en erna zeilt u als ‘vrije vogel‘ uw eigen reis. Aansluitend aan deze Newcastle tocht is deelname aan de eveneens door de NVvK  georganiseerde  Schotland trip ook een  optie. Bemanningswisselingen zijn toegestaan. De organisatie geeft aan dat er een dagelijkse DFDS ferry verbinding tussen IJmuiden en  Newcastle bestaat  en er ook een uitstekende vliegverbinding is.

Meer informatie vindt u op de NVvK website: www.kustzeilers.nl

Last modified: 14 maart 2014
Sluiten