Actueel, Nieuws

Zilver voor Bekkering/Duetz op WK 49erFX

10:17

Op de laatste dag van het Wereldkampioenschap 49er FX in het Deense Aarhus hebben Annemiek Bekkering en Annette Duetz de zilveren medaille bemachtigd. Het goud ging naar de lokale favorieten Ida Nielsen en Marie Olsen. Het duo van de Delta Lloyd Kernploeg hield de eer hoog door twee van de drie medalraces te winnen. Daarmee sleepten ze de zilveren medaille in de wacht.

Annemiek Bekkering won ooit al eens het WK in de 29er, de kleine variant van de 49erFX. Bekkering en Duetz varen sinds dit voorjaar samen, nadat de teams van de Delta Lloyd Kernploeg opnieuw werden ingedeeld. Het duo heeft in de afgelopen periode veel wedstrijden kunnen zeilen. Hun ervaring groeit gestaag.

‘Blij met zilver’

Annemiek Bekkering reageerde positief na afloop van het toernooi. “Vandaag hebben we het heel goed gedaan. Dat geeft vertrouwen. Gisteren baalden we heel erg, toen hebben we het weggegeven. Het waren hele lastige omstandigheden de hele week, met zeer onstabiele wind. Als je niet goed uit de boot kijkt mis je de slag en word je afgestraft. Vandaag hebben we dat weer goed gemaakt. Dus ja, ik ben nu wel blij met het zilver. Het goud gaat naar de lokale superfavorieten. Die kennen we en zij varen altijd heel sterk, ook bij de senioren.”

De dames in de 49er FX vertrekken op 17 juli naar Rio de Janeiro om zich voor te bereiden op het pre-olympische testevenement dat van 2 tot 8 augustus wordt gehouden.

Resultaten

1 Ida Nielsen/Marie Olson (DEN)
2 Annemiek Bekkering/Annette Duetz (NED)
3 Jule Görge/Lotta Görge (GER)

De volledige resultaten vindt u hier

 

Foto Richard Langdon

Bron Delta Lloyd Kernploeg/Watersportverbond

Last modified: 2 juli 2014
Sluiten