Nieuws

Zeven medalraces voor Nederland

De Nederlandse zeilers verschijnen vandaag, 25 april, in zeven verschillende klassen in de laatste en allesbeslissende medal race. De kwalificatie van de Nederlandse zeilers voor deze finale races ging donderdag niet zonder slag of stoot: de lichtweercondities zorgden voor aardig wat spanning. De wedstrijden startten pas laat in de middag en er werd vaak niet meer dan één race per klasse gestart.

Bekijk het volledige artikel met video op www.olympischzeilen.nl!

06:23

470 Dames
Marcelien de Koning en Lobke Berkhout kwamen niet goed van de startlijn in race acht. Ze werden geblokkeerd door een aantal teams die te vroeg starten. In de enige race van gisteren eindigden ze als 33e. Ze gaan met een achtste plek de medal race in.

470 Heren
Sven en Kalle Coster voeren het klassement aan bij de heren. De broers staan eerste, met dertig punten. Hun Engelse rivalen Rogers en Glanfield zijn met 37 punten tweede in het klassement. Dat betekent dat de Engelsen in elk geval vier plaatsen voor de Costers moeten finishen om ze te passeren in het klassement.

Finn
Pieter-Jan Postma eindigde in zijn race als dertiende. Postma staat vijfde in de ranglijst. "Ik baal ervan. Ik moet scherper worden op dit soort dagen en dat lukt me niet goed. In zo’n wedstrijd staat er dan niet genoeg op het spel en dan lukt het me niet om me genoeg op te laden. Daar baal ik van. Dan ga ik niet goed om met de situaties die zich voordoen. Morgen wordt beter, in een medal race zijn de inzetten hoger. Het zijn dan ook maar tien boten." Postma heeft in theorie nog een kans om op het podium te komen.

Nederlanders in de medal race met huidige plaats ranglijst:
470 Dames klasse, Marcelien de Koning en Lobke Berkhout (8e)
470 Heren klasse, Sven en Kalle Coster (1e)
Finn klasse, Pieter-Jan Postma (5e)
Yngling, Renee Groeneveld, Marije Faber en Floortje Hendriksen(10e)
RSX Windsurfer, Casper Bouman (1e)
RSX Windsurfer, Dorian Rijsselberge (8e)
Tornado klasse, Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis (5e)
2.4mR klasse, Thierry Schmitter (2e)

Foto: Guillaume Durand

Heeft u tips, informatie of foto’s? Mail het ons via nieuws@zeilen.nl!

Last modified: 25 april 2008
Sluiten