Actueel, Nieuws

Zeven Nederlandse teams in medalraces Miami

11:26

Zeven Nederlandse teams van de Delta Lloyd Kernploeg hebben zich voor de afsluitende medalrace van vandaag geselecteerd. In de medalraces komen alleen de beste tien van het klassement in actie. Vijf teams van de Delta Lloyd Kernploeg maken kans op een podiumplek. Er stond vrijdag weinig wind waardoor sommige klassen niet in actie kwamen.

Marit Bouwmeester. WK Miami 2015Spannende finale

Laser-zeiler Marit Bouwmeester gaat als een van de favorieten de medalrace in, maar de eindoverwinning is voor Bouwmeester nog verre van zeker. Het kleine puntenverschil in de top drie zorgt in ieder geval voor een spannende strijd voor goud.

Coach Jaap Zielhuis zei: “Het wordt razend spannend morgen, want de marges zijn klein. Marit staat één punt voor op Annemarie Rindom en drie punten op Evi van Acker, dus het wordt echt een echte strijd. Er was heel weinig wind vandaag. Met meer risico had Marit kunnen winnen, maar ze maakte een strategische keuze en ging voor de uitslag in het klassement.”

Dorian van Rijsselberge

RS:X-windsurfer Dorian van Rijsselberge gaat aan de leiding op de voorlaatste dag. Daarmee is de Texelaar die in Los Angels woont tevreden. Van Rijsselberge is echter nog niet tevreden met de manier waarop. Na een teleurstellend WK in 2014 is Van Rijsselberge gebrand op een overwinning in zijn eerste wedstrijd van 2015.

Van Rijsselberge: “Het ging lekker. Het was een mooie dag en ik voel me goed. Morgen probeer ik het af te maken. We ISAF Sailing World Cup Miami, 2015. Dorian van Rijsselberge gaan een lekker rondje surfen morgen. Ik sta 10 punten voor op nummer twee, dus ik heb een beetje marge.”

Overige klassen

Lilian de Geus staat op een tweede plaats bij de vrouwen windsurfers, maar het goud is al vergeven.

De twee catamaran teams in de Nacra 17-klasse bezetten een vierde en een zesde plaats. Brons is nog mogelijk voor Mulder en De Koning.

Laser-zeiler Rutger van Schaardenburg plaatst zich met een tiende plaats, maar is kansloos voor een podiumpositie.

Bij de vrouwen in de 470-klasse plaatst het team Kyranakou-Zegers en Van Veen zich met een zesde plaats voor de medalrace. Brons is theoretisch nog mogelijk.

Paralympische SKUD 18-klasse

Paralympisch zeilers sloten vandaag het evenement af. De Nederlanders pakten net geen medaille. Het team van Rolf Schrama en Sandra Nap kreeg geen kans om zich naar voren te zeilen, vanwege een gebrek aan wind en blijft op een vierde plaats steken op één punt achterstand van nummer drie.

 

 

Fotografie: Ocean Images

 

Last modified: 31 januari 2015
Sluiten