Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zeilscholen.nl vraagt faillissement aan

10:46

De grootste zeilopleider van Nederland, Zeilscholen.nl heeft zijn eigen faillissement aangevraagd. Met het faillissement laat Zeilscholen.nl duizenden gedupeerde cursisten in onzekerheid over terugbetaling van hun geboekte zeilvakantie. Eerder dit jaar ging de organisatie nog in hoger beroep tegen een faillissement, dit leek voor een aantal zeilschoolhouders toen al uitstel van executie.

Nog geen oplossing voor gedupeerde cursisten

Zeilscholen.nl laat zich nog niet uit over een oplossing voor de gedupeerde cursisten. Op de website melden zij het volgende: “Wegens het niet uit kunnen voeren van de kampen, kunnen wij geen boekingen meer aannemen voor seizoen 2014, wij verwachten u na dinsdag te kunnen informeren.”

Zeilscholen bieden helpende hand

Zeilscholen Friesland helpen cursistenEen aantal weken terug vreesden een aantal zeilschoolhouders al voor het faillissement. Zeilschool Pean, Zeilschool de Morra , Neptunus en de Veenhoop hebben besloten de gezinnen de helpende hand te bieden.

De cursisten die al cursusgeld hebben aanbetaald kunnen door het uitgesproken faillissement met lege handen komen te staan. “Dat is natuurlijk heel erg voor de kinderen die zich verheugen op een zeilkamp en funest voor de goede naam van onze branche”, aldus Bas van Wijck van zeilschool Neptunus. De zeilschooleigenaren hebben met elkaar afgesproken om in die gevallen cursisten op te nemen in hun zeilschoolweek met een coulanceregeling.

Remco Hettema van Zeilschool de Morra: “Dat een partij op deze manier uit de bocht vliegt schaadt het vertrouwen in onze branche. Dat is onterecht, want onze zeilscholen worden op goudeerlijke wijze gerund door goede instructeurs en een betrokken eigenaar.” Christophe Meijer van Pean vult aan: “Dat kost geld, maar als van mond-tot-mond wordt verteld dat iemand wel boekte en betaalde maar uiteindelijk niet op zeilkamp kon, dan is dat direct schadelijk voor de zeilschoolbranche en dat willen we voorkomen.”

Onrechtmatig gebruik logo’s

Het rommelde al eerder deze week rondom Zeilscholen.nl. HISWA en Vinea lieten via de media weten niet samen te werken met Zeilscholen.nl. Het productaanbod van Vinea wordt vaak vergeleken met die van Zeilscholen.nl.  Vinea benadrukt via haar nieuwsbrief dat zij en Zeilscholen.nl twee zelfstandige organisaties zijn. In het bericht noemen zij ook onrechtmatig gebruik van het Vinea-logo.

HISWA laat weten dat Zeilscholen.nl onterecht gebruik maakt van het HISWA-logo en zegt zich in te zetten voor gedupeerde klanten. “Het bedrijf dat zeillessen en zeilvakanties aanbiedt is gaan lid van HISWA Vereniging en mag daarom het logo niet gebruiken. Klanten komen bedrogen uit als ze denken dat het bedrijf aan de strenge kwaliteitseisen van HISWA voldoet. Het bedrijf reageert niet op eerder gedane waarschuwingen en de eis om het HISWA-logo te verwijderen. Gedupeerde klanten kunnen contact opnemen met HISWA voor een alternatieve kwaliteitsopleiding.”

 

Last modified: 18 juni 2014
Sluiten