Actueel, Nieuws

Pinkstercombi Zeilevenement in Haarlem

15:30

In het Pinksterweekend, op 23 en 24 mei, vindt bij De Haarlemsche Jachtclub (HJC) voor de 32e keer de jaarlijkse Pinkstercombi plaats. Aan de twee dagen met zeilwedstrijden nemen circa 80 kinderen van 8 tot 16 jaar deel. Al die zeilbootjes op de Haarlemse wateren zorgen voor een weekend voor zowel deelnemers als toeschouwers.

PinkstercombiDeelnemers aan de combi zijn afkomstig van een achttal zeilverenigingen uit de regio. Elke vereniging binnen dit combi-circuit organiseert in de maanden april, mei, juni een wedstrijdweekend. Deelnemers zeilen over het algemeen mee in drie of meer van die zes weekenden. De gezelligheid, de niet-zeilactiviteiten die worden georganiseerd en de entourage, trekken veel jonge zeilers en toeschouwers.

Fietsen of wandelen langs de wedstrijd

Deelnemers zeilen op verschillende klassen en niveaus in Optimist, Splash, RS Feva of Laser 4.7. Voor het publiek zijn de start en finish van elke wedstrijd goed te zien vanaf het haventerrein. Terwijl de kinderen op het water zijn, hebben bezoekers fietsend of wandelend langs de Mooie Nel uitzicht op de wedstrijden. Maar ook vanaf het terras bij het clubgebouw.

Vrij toegankelijk voor iedereen

Het evenement is toegankelijk voor de ouders van de zeilers en andere belangstellenden, zowel jong als oud.

 

Last modified: 21 mei 2015
Sluiten