Nieuws, Zeilen nieuws

Zeilers vervullen wens van ziek kind

10:49

De zesjarige Storm heeft botkanker en zijn droom is om op een trimaran te zeilen. In april werd Niels Tempel, regiocommissaris Noord van de Catamaran en Trimaran Club (CTC), benaderd door wensvervuller van Make a Wish, Henk de Haan. De wens van Storm gaat in vervulling.

StormVoor de wens van Storm ontstond een kleine vloot van multihulls. Drie trimarans en twee catamarans voeren mee. Storm mocht samen met zijn vader aan boord van de grootste trimaran, de Roadrunner. Zijn moeder en broertje Sem voeren mee op de catamaran Vliegend Hert. Het beloofde een prachtige dag te worden voor Storm en zijn familie.

Storm op de Wadden

‘Storm gaat zeilen op de Waddenzee op een trimaran, maar gaat daarvoor nog mee op een commandovoertuig vanaf de Marnewaard naar Lauwersoog. De zeiltocht gaat naar Schiermonnikoog, waar hij en zijn familie op de reddingsboot van de KNRM gaan meevaren. Terug wordt gezeild op de trimaran naar Lauwersoog, waarna de limousine ons naar een pizzeria in Groningen brengt. Daar mag Storm zijn eigen pizza maken.’ Uit het verslag van Henk de Haan.

Storm aan het roerErelid

Uit handen van CTC commissaris Niels Tempel ontvangt Storm een certificaat waarop staat hij erezeiler is geworden van de CTC. Vanwege zijn stuurmanskunst krijgt hij ook nog een fantastische grote beker van Henk de Haan.

‘Tevreden gaat het gezelschap uit elkaar, Storm en familie naar de stad Groningen, de zeilers gaan elk hun weg met een tevreden gevoel over een leuke en zinvolle dag.’ Aldus Niels Tempel.

Last modified: 19 juni 2013
Sluiten