Nieuws

Zeilers Talentplan opnieuw op medaillekoers

10:07

Het jaar 2012 is nog geen vier weken oud of de zeil(st)ers binnen het Watersportverbond Talentplan liggen opnieuw op medaillekoers. Dit keer is het de 470 Deltalloyd Talentploeg in Takapuna, Nieuw Zeeland welke meestrijd om de hoogste podiumplaatsen.

470 Jeugd WK
Een kleine Nederlandse afvaardiging vanuit de 470 Talentploeg is uitgezonden naar het 470 Jeugd WK 2012 in Takapuna (Auckland) te Nieuw Zeeland. Onder leiding van Talentcoach Rob Sepers draaien twee Nederlandse teams mee in de top van het klassement. Dirk Bennen en Rogier Weijers staan momenteel 6e, dichtbij de top 3 na hier ook even in gestaan te hebben na 2 dagen, Afrodite Kyranakou (ex Griekse) en Jeske Kisters verstevigen zelfs hun koppositie.

Uitdagende wind
Coach Rob Sepers spreekt in de eerste drie dagen over uitdagende wind. De windsterkte springt echt op en neer tussen 4 knopen  (1 Beaufort) en 30 knopen (7 Beaufort) en dat soms zelfs binnen dezelfde wedstrijddag. Dit betekent veel trimmen voor de teams en ontzettend goed opletten, wat niet altijd goed verloopt. In een aantal gevallen worden de meiden, Afrodite en Jeske, overvallen door foutjes of onverwachte winddraaiingen, maar telkens weer weten zij met een waanzinnige snelheid terug te varen naar de kop van het veld. De marge op de nrs. 2 van het veld uit Duitsland is niet heel groot, maar juist dat enorme snelheidswapen, geeft hen wel vertrouwen voor het restant van het evenement.

De jongens, Dirk en Rogier, hebben het soms een stuk zwaarder en corrigeren iets minder makkelijk. Plotselinge winddraaiingen bezorgde hun zelfs een diskwalificatie tijdens het starten met de zwarte vlag (BFD). In een vechtend 470 veld is het moeilijk de boot ook in de laatste seconden achter de lijn te houden, als de wind net iets anders doet dan verwacht. Desondanks blijft de schade beperkt en blijft het podium in zicht. Ze moeten alleen de komende dagen iets voorzichtiger zijn.

Informatie:
Wilt u ook de vorderingen van de 470 Talenten volgen en zien of na Optimistzeiler Bart Lambriex er wederom WK medailles volgen in de eerste maand van het jaar, volg dan de informatie via de volgende sites.

Foto’s: Afrodite Kyranakou en Jeske Kisters (NED 74)

    Bron: www.watersportverbond.nl

    Last modified: 1 februari 2012
    Sluiten