Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zeilers op de fiets tegen kanker

11:48

Voor Stichting KWF Kankerbestrijding stappen ook zeilers op de fiets. Team ‘36 Knopen’ neemt deel aan de actie Alpe d’HuZes en daarmee strijden ze mee tegen kanker. Op 17 april organiseerde het team al een diner ‘Eten met Sterren’ om geld op te halen voor het KWF.

De Alpe d’HuZes
Over iets meer dan een maand gaat de klim van de Alpe d’Huez van start. Onder het motto “Opgeven is geen optie” wordt op één dag de legendarische Alpe d’Huez tot 6 keer aan toe beklommen. Het doel van de uitputtingstocht is om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Sinds de eerste editie in 2006 is er al bijna 75 miljoen Euro opgehaald. Vooral de laatste jaren is de populairiteit van de actie enorm gegroeid. De opbrengst van de Alpe d’HuZes gaat volledig naar het KWF. De stichting verstrekt met het geld subsidies voor projecten tegen kanker. Samen kijken de organisaties of een subsidieaanvraag wordt gehonoreerd.

Frans Sluyter en Lobke BerkhoutTeam ‘36 Knopen’
De Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers geld bijeenbrengen om zo een bijdrage te leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Team ‘36 Knopen’ doet mee aan de actie Alpe d’HuZes en gaat al fietsend de berg beklimmen. Het team bestaat uit een groep van 36 bevriende zeilers. Samen gaan zij op 6 juni de strijd aan tegen kanker. Het bedrag dat zij en alle andere teams met de actie ophalen komt volledig ten goede van Stichting KWF Kankerbestrijding.

Eten met Sterren
Team 36 Knopen heeft op 17 april een diner georganiseerd om geld op te halen voor het KWF. Het 2 sterren diner werd bereid door chef-kok Onno Kokmeijer van Restaurant Ciel Bleu. De vierhonderd genodigden brachten door de entree al € 60.000 in kas. In Club Vie te Rotterdam, konden de gasten genieten van een heerlijk diner met een muzikale omlijsting van Crazy Piano’s en musicalster Mariska van Kolck.

Met een loterij en een veiling tijdens het diner, werd nog eens € 130.000 ingezameld. Organisator van de North Sea Regatta Frans Sluyters, bracht als veilingmeester een serenade aan Olympisch zeilster Lobke Berkhout. Lobke bracht voor de veiling twee Delta Lloyd zeilclinics in. Naast de clinics werden wintersportvakanties, complete reclamecampagnes, een nieuwe badkamer en ook 5 jaar Calvé pindakaas smeren ingebracht. Initiatiefnemer Razzo van Dam besloot later die avond zijn hoofd kaal te laten scheren en schonk zijn haar aan een stichting die hier pruiken van maakt. De actie van Van Dam leverde nog eens € 1750,- op.

Opgeven is geen optie! U kunt het initiatief ook steunen via www.36knopen.nl of like hen op Facebook.

Last modified: 23 april 2013
Sluiten